Все про вагітність, пологи
і виховання малюка
» » Кобі — порода кішок з гарними очима

Кобі — порода кішок з гарними очима

12-02-2019, 18:45
806
0
Про породу кішок Кобі стали говорити зовсім недавно. Білий кіт з синіми бездонними очима, ніби обведеними чорним обідком, привернув увагу відразу і надовго. Сталося це влітку 2015 року. Ребекка Шефкинд, господиня синьоокого дива, завела йому сторінку в "Инстаграме". З тих пір число шанувальників Кобі тільки збільшується. Ребекка — творча людина. Вона працює ілюстратором і дизайнером. Тому, як художник, вона планує кожен кадр. І Кобі, схоже, подобається брати участь у фотосесіях. Мабуть, він сприймає це як гру. На знімках Кобі одягнений в різні наряди, виразно дивиться в об'єктив, приймає смішні пози. Не фотошоп це? Було б прикро захоплюватися фейком.

Кобі – це не фотошоп

Ребекка розповідає про своєму першому знайомстві з Кобі: при зустрічі вона взяла його на ручки і заснув. Цей песик довірився незнайомій людині. Як було не полюбити його з першого погляду? Офіційно порода Кобі називається британська короткошерста шиншила. Але, здається, тепер її неофіційно перейменували в «породу кішок Кобі».
Кобі — порода кішок з гарними очима
Дуже швидко заведений заради жарту акаунт стали атакувати численні рекламодавці, пропонуючи кошеняті безкоштовні подарунки за рекламну фотосесію. Жарти закінчилися, почалися трудові будні. Хто сказав, що рекламна модель не може бути кішкою? У Кобі справжня робота. Цікаво, що Ребекка називає цей проект і своєю вдалою роботою, адже вона зробила вихованця знаменитим.

Поки залишається відкритим питання, не прикрашає чи Ребекка шерсть кота, щоб та сяяла білизною, і не додає фарб в його очі. Але навіть якщо і так, один факт залишається безперечним – Кобі існує, він білий і очі в нього сині.

Рідкісний забарвлення райдужки

Багато уражаються рідкісним забарвленням очей Кобі. Порода кішок британська шиншила була штучно виведена в 1889 році. Селекціонери намагалися закріпити ген блакитних очей, домішуючи до британцям гени інших порід, але результати схрещування неважливо відгукувалися на шубці кошенят. Тому роботи велися тільки всередині різновиди. Стандарт породи допускає три забарвлення очей: зелений, жовтий і блакитний. Насиченість тону райдужки може бути світліше або темніше. Чим яскравіше, тим краще. Забарвлення шерсті часто виходить сріблястий або з ременем срібного кольору на спині і срібним хвостом. Якщо придивитися до фото кішки Кобі, можна помітити залишкову сріблястість на спинці і хвостику.
Кобі — порода кішок з гарними очима
Білий колір шубки дуже складний в отриманні при розведенні кошенят. Стандарт не допускає ні найменшого відтінку жовтизни. До того ж ген білого забарвлення тягне за собою глухоту. До неї призводить вроджена аномалія – дегенерація внутрішнього вуха. Чому це відбувається, як пояснити високий відсоток глухих від народження кошенят білого кольору, – неясно. Поки що вдалося зрозуміти, що найбільший відсоток вад буває у блакитнооких тварин.

Який характер у Кобі?

Подивившись на чудового красеня, багато вирішують завести такого ж. Постає питання: яким характером володіють британські короткошерсті шиншили? Багато в чому, внаслідок штучного виведення породи, немає більш довірливого істоти. У шиншил абсолютно відсутня агресія. Вони прекрасно уживаються і з собаками, і з іншими породами котів. Опис Кобі його господинею не виділяє його з стандарту породи: так само, як і всі представники шиншил, Кобі любить обійматися з Ребеккою і грати. Він обожнює свою "маму" і спить на її подушці. Улюблені ігри – полювання на приманку, яку хитра Ребекка тримає на довгій вудочці.
Кобі — порода кішок з гарними очима
Кобі – доброзичливий кіт. Коли в гості заходить знайомий мопс, після частування вони мовчки лежать поруч мордочками один до одного. Може, вони так розмовляють? Унікальний кіт Кобі показує приклад дітям, ненавидить ванну: він сміливо залазить у неї і грає з качечкою. Може влягтися в раковині, звісивши хвіст. Любить банани і їсть їх з рук господині. Любить дивитися у дзеркало. Іноді висовує голову з-за рогу, проявляючи цікавість. Спокійно носить вбрання, які йому дарує Ребекка.

Здоров'я Кобі

Багато замислюються, чи вийде у них правильно виховати кішку? Поведінка Кобі тільки радує господиню. Взагалі, ця порода добре йде на контакт з людиною. У питаннях поведінки багато залежить від здоров'я вихованця. Якщо кішка починає ходити повз лотка, – безумовно, потрібно везти її до ветеринара. У домашніх тварин велика ймовірність розвитку сечокам'яної хвороби. Швидше за все, кіт боїться лотка – йому боляче в нього мочитися.
На щастя, у Кобі таких проблем немає. Він любить ласувати тунцем з баночки, з презирством дивиться на гору кукурудзяних чіпсів і вино. Він періодично робить ревізію в холодильнику. Застрибнувши на середню полицю, він оглядає запаси. Пустун може застрибнути і на кухонний стіл, тому Ребекка намагається нічого на ньому не залишати.
Кобі — порода кішок з гарними очима
Хворіють частіше тварини, які не мають виходу на вулицю. Цього не можна сказати про Кобі. Його вигулюють на шлеї, і він отримує можливість погризти травичку. Це важливо для травлення кішок.

Характерні риси британських шиншил

При виведенні породи краса стояла на першому місці. Але в схрещуванні брали участь високоінтелектуальні різновиди британців, бірманців і персів, тому зниження інтелекту на догоду красі не сталося. У результаті характер шиншил все ж відрізняється від прабатьків, він являє собою горде гідність британських кішок і властиве тільки шиншилам свідомість власної досконалої краси. Це воістину королівське поєднання якостей характеру цієї породи кішок. Кобі не є винятком. Схоже, він багато чого прощає Ребеці – і перевдягання в безглузді вбрання, і фото з пляшкою вина. На його мордочці можна прочитати жаль, що господиня має в будинку настільки погані для кота напої. Однак він так любить її, що покірно фотографується поруч з келихом.
Кобі — порода кішок з гарними очима
Всі шиншили люблять поговорити. Вони вимовляють короткі звуки, що нагадують «мяй». При бідності лексикону у них багата міміка та інтонація. Зрозуміти шиншилу не складе праці. Можна вести нескладний діалог з котом про те, чи він хоче поїсти або пограти, не потрібно йому погуляти або він втомився і пора спати, а може бути, його слід погладити. Кіт буде відповідати.

Висновок

Британська короткошерста шиншила – це порода, виведена для дружби з людиною. Звичайно, у неї є свої ризики, характерні хвороби і особливості змісту. Але хіба це зупинить любителів цієї породи кішок? Фото Кобі для багатьох стало поштовхом до придбання кращого друга. В наш час рідкісних контактів з рідними людьми кішки стають своєрідною "кототерапией", яка дає безмежну любов і дозволяє виявляти тактовність їх господарям.
Читайте також
Породи кішок без підшерстя: список, опис порід, відгуки власників
Породи кішок без підшерстя: список, опис порід, відгуки власників
Кішки - неймовірно загадкові і привабливі істоти. У всі часи люди прагнули обзавестися пухнастим другом, який би щодня радував своїми витівками і
Чому коти не бувають триколірними? Тонкощі забарвлення котячих
Чому коти не бувають триколірними? Тонкощі забарвлення котячих
Існує думка, що триколірними можуть бути тільки кішки, а черепаховых котів – саме так називають рідкісних володарів трьох відтінків вовни – не
Самі пухнасті породи кішок у світі: рейтинг, опис та відгуки
Самі пухнасті породи кішок у світі: рейтинг, опис та відгуки
Коти – дивовижні граціозні створіння, здавна живуть поряд з людьми. Окрім практичної користі начебто відлякування та знищення гризунів вони виконують
«Радянська шиншила» – порода кроликів: опис, утримання, розведення та відгу ...
«Радянська шиншила» – порода кроликів: опис, утримання, розведення та відгу ...
«Радянська шиншила» є однією з найпривабливіших порід кроликів. Свою назву ці тварини отримали завдяки пухнастому, цінного і дуже красивому хутрі,
Алергія на кішок у дітей
Алергія на кішок у дітей
Кішки - одні з найпопулярніших домашніх тварин. Але що робити, якщо у нещодавно народженої дитини виникає алергія на домашнього улюбленця? Про
Мультики про кішок
Мультики про кішок
Кішки - не тільки улюблені багатьма з тваринами, але й обожнені дітьми герої мультфільмів. Діти із задоволенням дивляться за пригодами хвостатих і