Все про вагітність, пологи
і виховання малюка
» » Абіссінська кішка: відгуки власників, характеристика породи і рекомендації по догляду

Абіссінська кішка: відгуки власників, характеристика породи і рекомендації по догляду

24-02-2019, 18:43
646
0
Порід кішок безліч. Але є одна особлива різновид – абіссінська кішка. У відгуках власники і шанувальники пишуть, що це пума – тільки маленька. Так говорять і багато експертів про дивовижне кішечці. За версією однієї з варіацій історій виникнення цього звіра, нинішня порода – прямий нащадок античних мурлик, водилися ще у стародавній Абіссінії, зараз іменується Ефіопією.

Породні характеристики

За відгуками, абіссінська порода кішок – єдині киці, мають агути-фактор. Надане означає, що вихованець не є плям або смуг. Зате кожна шерстинка представлена двома, а то й трьома кольорами. Характерна мімічна ознака на мордочці, окантовка зіниць і вічко темна, подусники з цяточками.
Абіссінська кішка: відгуки власників, характеристика породи і рекомендації по догляду
В загалом, за відгуками про описі абіссінської кішки, тварина виробляє враження аристократки або ж цариці. Шерсть у кішок коротка, тонкої структури, щільно прилягає до тулуба. Забарвлення відповідає зв'язаної версії. У цієї породи зобов'язаний мати двоїстий, а краще – потрійний тикинг. Добре б, щоб краї волосся були сірими. Це невеликі киці. Зате м'язисті і настільки гнучкі, що їм може позаздрити будь-який, навіть найкращий з гімнастів. Хвіст довгий, з дуже рухливим кінчиком. Лапи довготелесі, гармонійні, з міцними м'язами. На лапах вузькі і овальні подушечки. Вага абиссинки коливається від 4 до 6 кілограм. Живуть тварини досить довго.

Сама голова середніх розмірів, а конфігурація трохи схожа на клин, обрис овальне. Виділяється підборіддя, переважно, має підкреслює контур. Характерний невеликий прямий носик. Є великі, розташовані далеко один від одного вуха.
Абіссінська кішка: відгуки власників, характеристика породи і рекомендації по догляду
Очі у абіссінцев великі, сяючі, за формою нагадують мигдаль, вільно розставлені. Вони дуже промовисті, концентровано золотого або смарагдового кольору. Темний обідок навколо очей незмінно зобов'язаний бути. Рідко у кішок спостерігаються: білосніжний медальйон, широка алебастрова груди, закрите кільце на шиї, сіренький або світлий підшерсток, нікчемний зональний забарвлення, смуги на всіх лапах, сіамський тип виду або забарвлення, кругла голова, невеликі і гострі вуха, круглі очі неотчетливого кольору, відсутність обідка навколо очей.

Варіації забарвлення

Варіанти розмальовки різні. Тому кожен заводчик зможе вибрати те тварина, яка припаде йому до душі. Щоб читачам було простіше зробити вибір, пропонуємо вивчити ті, що в основному зустрічаються.

Дикий забарвлення

Шерсть шоколадна або вугільна на різних ділянках. Ближче до хребта колір стає темнішим. Підшерстя апельсиновий, позбавлений зональності. Тому черевце і внутрішня сторона лапок мають рівний, темно-абрикосовий колір різноманітної насиченості.

Підошви і краєчок хвоста вугільні, смарагдового або лимонного тони очі. Кінчик носа каштановий, з агатовою окантовкою. Подушечки лап вугільні.

Коричневий окрас, червоного відтінку

Шерсть від рудувато-коричневого до мідно-червоного кольору. Підшерстя абрикосового відтінку. Уздовж хребта колір стає більш інтенсивним. Кінчик носа має відтінок зів'ялої троянди, з червоно-коричневим обідком. Очі горіхового або бурштинового кольору. Подушечки лап теж мають відтінок зів'ялої троянди.

Блакитна абіссінська кішка

Шерсть голубуватого відтінку. Коріння підшерсток ніжно-кремового тони. Уздовж спини колір стає темнішим. Кінчик носа червонуватого відтінку. Очі смарагдові або золоті по тону. Подушечки лап сіренькі.

Забарвлення козулі

Шерсть молочного кольору. Підшерстя і коріння остей ясні, кремового відтінку. Уздовж спини – темна зона. Мочка кольору троянди з бузковим обідком. Очі горіхового або солом'яного відтінку. Подушечки лап кольору зів'ялої троянди. Дикий забарвлення – споконвічний. Такого кольору тварини були з самого початку. А три останніх відтінку є генетичними варіаціями дикого окрасу.

Природа античних мурчиків

Відгуки власників про характер абіссінських кішок, поведінці та звичках говорять про те, що тварини відрізняються своїми безглуздими витівками. Чому їх часто називають клоунами світу мурчиків. Абіссинці відмінно вміють лазити і забиратися куди-то. Залишаючись надовго одні або навіть просто без нагляду, можуть зробити багато нехорошого. Наприклад, стягнути рулон туалетного паперу і розкачати його з дому. Або, як варіант, для розваги є штори - на них можна чудово покататися. А м'які меблі – взагалі улюблене засіб розваг. Але щоб вони не робили, гарне веселощі їм забезпечено.
Абіссінська кішка: відгуки власників, характеристика породи і рекомендації по догляду
За відгуками про характер абіссінських кішок і поведінці, порода підходить для тих, хто хоче познайомитися ближче з дикою природою. Тварини дуже активні, грайливі. Крім того, надзвичайно розумні. При відповідному підході цих кішок легко можна навчити ходити на повідку або відвідувати унітаз. Тварини легко піддаються дресируванню. Від природи дуже цікаві. Ці мугикаючи орієнтовані на людей, разом з тим достатньо незалежні. За відгуками про характері й поведінці абіссінських кішок, враховуючи сильну активність, тварини потребують суворого виховання. Правила поведінки потрібно пояснювати з першого дня. Але незважаючи на дику зовнішність, вони досить врівноважені. Не дряпаються, кігті без причини не випускають. За відгуками власників, кішки абіссінської породи люблять грати з дітьми. Їм подобається, коли їх гладять і беруть на руки. Однак не рекомендується дозволяти дітям тягати постійно мурлыку на руках, інакше у вихованця може раптово прокинутись дикий норов.
Абіссінська кішка: відгуки власників, характеристика породи і рекомендації по догляду
Абіссинці охайні і цінують увагу. Не переносять самотності. Якщо довго знаходяться одні, то по поверненню господареві варто приготуватися до того, що улюбленець буде слідувати всюди за ним і вимагати уваги.
Тварини доброзичливі до незнайомих людей. Непогано ладять з іншими домашніми вихованцями. Навіть з собаками у них не виникає сварок. За відгуками, характер абіссінської породи кішок такий, що тварини - хороші матері. Пологи не викликають у них проблем. А найцікавіше - вихованці не бояться води, як більшість інших видів котячих. Вони просто обожнюють водні процедури.

Рекомендації за змістом

Киці цієї породи не потребують особливого догляду. Чистка і розчісування вовни – мінімальні. Порода має міцне здоров'я і в тепличних умовах не потребує. Завдяки своєму енергійному темпераментом і спортивного пристрою тіла, вони майже несприйнятливі до хвороб. Навіть найпоширеніше захворювання - ентерит, для них не становить небезпеки. У плані харчування ці кицьки не вибагливі.

Що необхідно знати заводчику

За відгуками власників про абіссінських кішок можна скласти список рекомендацій по догляду за домашніми улюбленцями. Пропонуємо з ним ознайомитися:
  • Абіссінцев варто оберігати від протягів, оскільки вони можуть призвести до ряду респіраторних захворювань.
  • Дотримуватися календар щеплень.
  • Періодично проводити профілактику глистів.
  • У період линьки тварина потребує частого вичісування спеціальними щітками або рукавицями.
  • В обов'язковому порядку стежити за вухами. При необхідності – чистити, інакше може розвинутися інфекція.
  • Проводити систематичні водні процедури. Мити потрібно спеціальним шампунем.
  • Періодично підстригати краю кігтиків. Робити це необхідно лише призначеним для цього секатором. При цьому варто вибрати час, коли кішка знаходиться в спокійному стані. Взявши в руку лапу лежить кішки, натиснути на подушечку, щоб отримати доступ до коготкам. По черзі відрізати загнуті прозорі кінчики кігтів, намагаючись не зачіпати живу тканина. Якщо все ж випадково зачепити і на коготке виступить крапелька крові, необхідно обробити пошкоджене місце ватним тампоном, намочену в перекису водню або в іншому обеззараживающем розчині.
  • Перевіряти стан очей. Скупчуються в куточках закислі виділення потрібно видаляти з допомогою ватних паличок або звичайної вати. Якщо виділення занадто рясні, потрібно промити очі чайним пакетиком і записатися на прийом до ветеринара. Адже це сигнал, що не все в порядку.
  • Чищення зубів обов'язкове. Щоб не запалилися ясна і не утворювалися камені. До цього тварина привчають з дитинства. Для чищення використовують дитячу щітку, а ось паста повинна бути спеціально для тварин.
  • Підтримувати в приміщенні комфортну температуру.
  • Обов'язково потрібно придбати хорошу і велику когтеточку. Якщо цього не зробити, всі меблі в квартирі і шпалери будуть порвані кігтями.
  • З самого маленького віку цим кішкам потрібен свій куточок. Обов'язково необхідно купити будиночок.
  • Наповнювач для лотка зобов'язаний бути з натуральних матеріалів. Найзручніше використовувати тирсу, спресовані в гранули.
  • Із-за специфічного будови черепа тварини відчувають проблеми з зубним каменем. У зв'язку з цим слід годувати сухим кормом з великими гранулами, при розжовуванні яких зубки будуть очищатися самі.
  • Слід не забувати про вітамінному комплексі. Він дозволить підтримувати красу і здоров'я вовни. А також забезпечить здоров'я і правильний розвиток всього організму.
  • У зв'язку з активністю і грайливістю господарям потрібно виділяти час на гру з кішкою. А також проводити з нею фізичні заняття.
  • Потрібно зробити простір для ігор, бігу, гімнастичних вправ. Знадобляться спеціальні тренажери, що дозволяють кішці виплеснути енергію і показати зайвий раз, наскільки вона граціозна.
  • Потребують дресируванню і суворої дисципліни.
  • Не можуть жити без уваги і любові. За відгуками власників про абіссінських кішок, самотність згубно для тварин. Зате якщо приділяти їм достатньо уваги та любові, у відповідь муркіт відповість тим же. Вечорами потрібно брати вихованця на руки і прасувати. Більше за все вони люблять, коли їх чешуть під підборіддям. А ось носити за шкірку не рекомендується, їх це ображає. Причина в тому, що так їх носила мама в дитинстві.
  • Гуляти краще в хорошу і безвітряну погоду, бажано на портупеї. При цьому гуляти потрібно обов'язково. Свіже повітря корисне, так і простору на вулиці більше у багато разів.
  • Цікавий факт

    Незважаючи на давні витоки, офіційно порода була визнана тільки в кінці минулого століття.

    Абіссінська кішка: відгуки власників, характеристика породи і рекомендації по догляду
    Сьогодні поширені в Європі та Америці. На території Росії поки що зустрічається рідко. Тому кошенятка з доброї родоводу порівняно дороги. У майбутньому ситуація, можливо, зміниться, і ціна нижча.

    Позитивні якості

    За відгуками власників, абисинським кішкам притаманні такі переваги:
  • цікаві;
  • грайливі;
  • красиві;
  • граціозні;
  • вічні супутники людей;
  • ловлять мишей;
  • володіють не викликає алегорію вовною;
  • віддані родині;
  • приємні співрозмовники;
  • люблять воду;
  • характер нагадує собачий;
  • ласкаві;
  • ніжні;
  • безстрашні;
  • не бояться висоти;
  • оптимістичні.
  • Заводчики відзначають, що це цікаві вихованці та хороші друзі.

    Негативні

    Абіссінські кішки, за відгуками власників, негативні якості мають наступні:
  • пустотливі;
  • точать пазурі про меблі;
  • хитрі;
  • вимагають підвищеної уваги;
  • непередбачувані;
  • бояться самотності.
  • У цієї породи переваг набагато більше, ніж недоліків. Та й то, наявні негативні якості не сильно псують враження про тварин. Крім того, для кожної людини недоліки можуть і не бути такими. Деяким людям подобається активні і потребують уваги тварини, а комусь і ні.

    Висновок

    Рішення завести в своєму будинку кішку – крок дуже відповідальний. Особливо якщо мова йде про абиссинцах. Ця муркіт не буде цілими днями сидіти на дивані або дивитися у вікно. В одному помешканні з абіссінцем сумно не буває ніколи.
    Абіссінська кішка: відгуки власників, характеристика породи і рекомендації по догляду
    Ця порода буде супроводжувати господаря скрізь. Тварини показують жваве увагу до всього, що трапляється колом. Абіссинці – не настирливі тварини. Як, наприклад, британці. Ті, якщо чого придумали, не заспокояться, поки не зроблять заплановане справу. Ці ж кішки досить легко переключаються. Якщо їм доступно пояснити, чому не варто цього робити, вони зрозуміють і відмовляться від своєї затії. Улюблене місце в будинку для них – це височина з гарним оглядом. Сидячи на шафі, вони бачать все, що трапляється в житло.
    Абіссінська кішка: відгуки власників, характеристика породи і рекомендації по догляду
    У будинку, в якому проживає така кицька, постійно повинен бути порядок. Всі речі повинні лежати на своїх місцях, недоступних для кішки. Те, що знаходиться не на місці, буде обов'язково знайдено кішкою. А після, напевно, порвано або погрызено. А можливо, просто вкрадено і заховане в затишний куточок. Але найголовніше для кішок – це любов. Потрібно любити свого вихованця і він відповість тим же. До речі, якщо ображати абіссінську кішку, вона може помститися кривдникові. Також абіссинці – прекрасні друзі і хороші помічники в будь-якому будинку. Відмінно підійдуть для дружної сім'ї, в якій є діти. Так як саме вони є кращими господарями для цих кішок. Адже дитині цікаво грати з вихованцем, а дорослій людині вже не до ігор. Добре, коли в будинку живе не одна, а дві або три кішки. Разом їм добре і комфортно. Є з ким пограти, в той час коли господарі зайняті. Або їх немає вдома. Шкоди, відповідно, теж більше. Порада наостанок: якщо людина любить активних кішок, то сміливо можна купувати абіссинського кошеня.
Читайте також
Підгузки
Підгузки "Бамбіно": відгуки, характеристика
У даній статті будуть представлені характеристики підгузників "Бамбіно" і "Бамбіно Бебі Лав". Стаття буде корисна молодим батькам, які все ніяк не
Порода білих пухнастих котів: список, опис, особливості змісту
Порода білих пухнастих котів: список, опис, особливості змісту
Серед усього різноманіття домашніх вихованців багато людей віддають перевагу котам. Існує маса порід, гідних уваги. Якщо ви любите кішок з білим
"Мильбемакс": аналог, інструкція із застосування, відгуки
"Мильбемакс" – це препарат, дія якого спрямована на лікування та профілактику глистових інвазій у домашніх вихованців. Його треба застосовувати
Породи кішок без підшерстя: список, опис порід, відгуки власників
Породи кішок без підшерстя: список, опис порід, відгуки власників
Кішки - неймовірно загадкові і привабливі істоти. У всі часи люди прагнули обзавестися пухнастим другом, який би щодня радував своїми витівками і
Чому коти не бувають триколірними? Тонкощі забарвлення котячих
Чому коти не бувають триколірними? Тонкощі забарвлення котячих
Існує думка, що триколірними можуть бути тільки кішки, а черепаховых котів – саме так називають рідкісних володарів трьох відтінків вовни – не
Алергія на кішок у дітей
Алергія на кішок у дітей
Кішки - одні з найпопулярніших домашніх тварин. Але що робити, якщо у нещодавно народженої дитини виникає алергія на домашнього улюбленця? Про