Все про вагітність, пологи
і виховання малюка
» » Новий рік у дитячому садку

Новий рік у дитячому садку

23-02-2015, 12:52
7475
0
Новий рік у дитячому садку
Наближається найулюбленіше дітками свято - Новий рік. Діти чекають його з нетерпінням, адже добрий Дід Мороз завжди дарує чудові подарунки, а веселощі, яка супроводжує новорічні гуляння, запам'ятається дітям на цілий рік. Мами шиють костюми для своїх малюків, адже яке ж свято без перевтілення в казковий образ?
Підготовка до свята
У дитячому саду Новий рік посідає особливе місце серед інших свят. До нього готуються довше за все, з особливою ретельністю. Вихователі та музичний керівник намагаються, щоб захід пройшов на найвищому рівні, адже по ньому оцінюють їх роботу з дітьми.
Ще в жовтні-листопаді в дитячому садку дітям роздають вірші, які потрібно розповідати на Новий рік. В ясельній групі римовані рядки роздають тільки тим, хто більш або менш розмовляє і не боїться розповісти віршик. Сором'язливі малюки віршів не розповідають, але батькам не варто засмучуватися, адже попереду ще багато новорічних свят, коли дитина ще зможе себе проявити. Слова даються дітям згідно сценарію свята, який розробляє музичний керівник дитячого садка.
У багатьох садах існує практика, коли батьків не допускають на ранок в ясельній групі, а тому тата і мами повинні знати про це заздалегідь. Робиться це тому, що без батьків діти слухають вихователя, який веде свято, а варто дитині побачити улюблену маму в числі глядачів, як він неодмінно хоче сісти до неї на ручки і ранок може не вдасться зовсім.

Оформлення дитячого садка на Новий рік


Кожен дитячий садок має свою практику оформлення залу до свята, в числі яких і Новий рік. Більшість дитячих закладів не залучає до цього батьків і обходиться своїми силами. Щорічно необхідно оновлювати святкові декорації, щоб доставити задоволення від подання малюкам та їхнім батькам.
Однак є і такі садки, де підготовка до Нового року - це спільний проект батьків, дітей і вихователів. Спільно розробляється план прикраси залу, в якому кожен бере активну участь.
Мами і тата, що володіють творчими здібностями, є справжнім фонтаном ідей, які вони втілюють у життя. Ті ж, хто не відрізняється особливими талантами, просто допомагає прикрашати святкову ялинку і розвішувати по залу декорації.
Чудовою ідеєю спільного оформлення може стати виготовлення всіляких декорацій з окремо взятих елементів - барвистих відбитків долоньок малюків. Дітвора активно включається в процес, адже кожному приємно, що його рука буде прикладена до створення свята.
Для того щоб вирізати численні дитячі долоньки з кольорового паперу і скріпити їх між собою, потрібно досить багато часу, а значить, підготовку потрібно почати заздалегідь. Спільна робота робить більш згуртованими батьків і вихователів, що в свою чергу, чудово відбивається і на діток.
На Новий рік малюки роблять тематичні поробки в дитячий сад, якими теж можна буде прикрашати зал і групу. Різьблені сніжинки з різноманітними орнаментами, гірлянди з кольорового паперу - це традиційні прикраси для новорічного свята, які дітки можуть зробити своїми руками.
Новий рік у дитячому садку

Незвично і святково виглядають природні матеріали - шишки і гілки, прикрашені блискітками або дрібними кульками пінопласту, подібно снігу. З цих підручних матеріалів малюки можуть складати композиції, і найкраща може стати прикрасою залу для проведення свята.
Який же Новий рік у дитячому садку без костюмів? Згідно сценарію, дітям роздають ролі, і завдання батьків зшити або замовити святковий одяг. Ясельна група, найчастіше, не пред'являє яких-небудь незвичайних вимог до костюмів і дівчатка стають традиційними сніжинками, а хлопчики - зайцями або сніговиками. Чим старше стають діти, тим більш складний сценарій свята і цікавіше костюми.
Читайте також
Новорічні танці для дітей
Новорічні танці для дітей
В дитячих садах і школах малюків готують до свята зими - розучують з ними виступи, пісні і танці. Останні користуються особливою любов'ю у малюків,
Новорічний ранок у дитячому садку старша група
Новорічний ранок у дитячому садку старша група
Малеча обожнює всілякі новорічні дійства і шалено рада приймати участь у ранках, адже це довгоочікуване свято з ялинкою та подарунками , всілякими
Свято весни в дитячому саду
Свято весни в дитячому саду
З настанням перших весняних днів, у всіх дитячих садках починаються ранки, присвячені святу весни. Часто вони також приурочені до 8 березня.
Оформлення залу на випускний в дитячому саду
Оформлення залу на випускний в дитячому саду
Готуватися до випускного ранку в дитячому саду починають ще задовго до самого заходу. Не винятком є і підготовка оформлення залу, де буде проходити
Свята в дитячому саду
Свята в дитячому саду
Свята в дитячому саду - це завжди привід для дитини показати себе, свої вміння і таланти. Тому особливо важливо для батьків приділити увагу
Осінні свята в дитячому саду
Осінні свята в дитячому саду
Настала золота осінь В дитячих садах повним-повно варіантів розваги малечі в осінню пору І особливе місце відводиться проведення тематичних ранків.