Все про вагітність, пологи
і виховання малюка
» » Документи на чергу в дитячий сад

Документи на чергу в дитячий сад

25-02-2015, 19:04
3739
0
Документи на чергу в дитячий сад
Подача документів на чергу в дитячий сад здійснюється декількома шляхами: деяким батькам зручніше і надійніше звернутися безпосередньо в обраний садок і вирішувати питання там, інші воліють спеціальні районні органи (комісії) по комплектуванню ДОУ, а останнім часом з'явилася можливість подати документи на чергу в дитячий сад на сайті. Далі ми зупинимося детальніше на кожному з трьох варіантів і розглянемо, які документи потрібні для дитячого садка.

Документи на чергу в дитячий сад для районної комісії


Сам процес дуже простий і займе небагато. Ви приносите весь пакет документів, пишіть заяву. Потім співробітник робить записи в обліковій книзі, ви ставите підпис. Після цього вам на руки видають невеличкий корінець з номером черги. Цей листочок слід зберігати, адже він знадобиться для зарахування в дитсадок.
Необхідні документи для черги в дитячий сад у списку нижче:

  • Написане батьком від руки заяву про внесення дитину в облікову книгу, де ведеться запис усіх дітей, яким необхідно надати дошкільна освіта.

  • Документ, який засвідчує вашу особу. Якщо у вас немає можливості написати заяву самостійно, необхідна нотаріально завірена довіреність і документи особи, яка напише заяву замість вас.

  • Копія і оригінал свідоцтва про народження дитини.

  • При необхідності можна надати документи, де вказано ваше право на так звану пільгову чергу.


  • Куди і кому подавати документи на чергу в дитячий сад?


    Якщо за місцем вашого проживання поки не формування даний орган, або ж обраний садок всього в двох кроках, сміливо вирушайте до завідуючої дошкільного закладу. Майте на увазі, що багато батьків сьогодні подають документи для черзі в садочок відразу після реєстрації малюка.
    Хоча, у вас є повне право писати заяву на ім'я завідуючої вже в січні того року, коли плануєте відвести дитину в садок. На жаль, ймовірність, що для нього буде місце, досить невелика. Отже, ви вирішили звернутися безпосередньо в дошкільний заклад і тепер вам необхідно знати, які документи потрібні для дитячого садка:

  • Написане від руки батьків або особи, яка їх замінює, заяву на ім'я завідувача садом.

  • Оригінал і копія свідоцтва про народження вашої дитини.

  • Батько, який записує дитину в садок, надає копію паспорта (стандартна копія першої та третьої сторінок разом з пропискою).

  • Довідка з підписами і висновками фахівців про здоров'я малюка. Тут вам необхідно звернути до медсестри, вона розкаже про всі нюанси та етапи проходження фахівців для цієї довідки. До неї обов'язково додається копія прищепної карти і результати аналізів.


  • Варто відзначити, що після того, як спеціальний орган по комплектуванню ДОУ вам дасть "зелене світло", перелік документів для постановки на чергу в дитячий сад буде таким же.

    Документи для черзі в садочок при електронній реєстрації


    Ваше завдання знайти офіційний сайт, потім вибрати садок і заповнити анкету на самому сайті. По суті, такий варіант майже не
    Документи на чергу в дитячий сад
    відрізняється від першого. Вам також повинні присвоїти номер після заповнення всіх етапів реєстрації. Але в даному випадку як такі документи на чергу в дитячий садок одразу не знадобляться. На сайті ви заповнюєте покроково всі графи, а інформацію берете з документів про реєстрацію дитини, залишаєте свої контактні дані, вказуєте місце проживання і кілька вибраних садків.
    Вже після заповнення форми протягом тридцяти днів (не пізніше) ви повинні відправитися за місцем проживання та надати документи в комісію. Список документів для записи в дитячий сад наступний: папери з підтвердженням особистості дитини і батьків, що займається реєстрацією, при необхідності документи для надання пільг.
Читайте також
Як перевести дитину в інший дитячий сад?
Як перевести дитину в інший дитячий сад?
Бувають у житті і круті повороти, і непередбачені ситуації, а іноді трапляється так, що вам потрібно переїжджати, і необхідно подбати про свою
Безкоштовне харчування в школі
Безкоштовне харчування в школі
Не всі батьки знають, що деяким категоріям школярів покладено в школі безкоштовне. У нашій статті ми розповімо, які категорії дітей можуть на нього
Портфоліо для хлопчика початкових класів
Портфоліо для хлопчика початкових класів
Для того, щоб учителеві було простіше познайомитися з вашою дитиною і дізнатися про особливості його характеру і розвитку, в школах часто вимагають
Запис в дитячий сад
Запис в дитячий сад
Всім молодим батькам відомо, що на сьогоднішній день, щоб потрапити в державний дитячий садок, потрібно докласти масу зусиль, а іноді і вкласти певну
Як потрапити в дитячий сад?
Як потрапити в дитячий сад?
На сьогоднішній день, питанням: «Як потрапити в дитячий садок?» стурбовані багато батьків, так як ні для кого не секрет, що садків катастрофічний не
Постановка в чергу в дитячий сад
Постановка в чергу в дитячий сад
Для багатьох ситуація, коли батькам приходить путівка в сад, а дитина вже ходить в школу, здається не такою вже і смішний. Проблема черг у дитячі