Все про вагітність, пологи
і виховання малюка

Найнезвичайніші школи світу

3-03-2015, 14:21
1531
0
Найнезвичайніші школи світу
Як ви уявляєте собі школу? Звичайна будівля, в якому навчають дітей. Сірі стіни, кабінети, парти Все зовсім звичайно і нічим не примітно. Але є в світі школи, які можуть вразити і здивувати своєю незвичністю. Давайте ознайомимося зі списком найбільш незвичайних шкіл світу.

Террасет - школа під землею. США
Спочатку в це навіть важко повірити. Школа під землею? Хіба так буває? Так, буває. Школа Террасет була побудована вже досить давно, в 70-е роки. Якраз у той час у США була енергетична криза, тому і створили проект школи, яка б змогла обігрівати сама себе. Полягав цей проект в наступному - земляний пагорб зняли, побудували будівлю школи і пагорб, так би мовити, повернули на місце. Навчальна програма в цій школі зовсім звичайна, тільки от туристи сюди часто приходять, а так все, як у всіх.
Найнезвичайніші школи світу


Плавуча школа. Камбоджа
В плавучої селі Кампонг Луонго абсолютно нікого не дивує плавуча школа. А от нас це дуже навіть дивує. У цій школі є 60 учнів. Вчаться вони всі в одному приміщенні, яке служить і для занять, і для ігор. Добираються ж в школу діти в спеціальних тазиках. Так як відсутність у туристів немає, то у дітей є і всі потрібні шкільне приладдя та солодощі, які потрібні дітям нітрохи не менше навчання.
Найнезвичайніші школи світу


Альтернативна школа Альфа. Канада
Ця школа дуже цікава своєю системою освіти. Тут немає точного розкладу уроків, поділ на класи здійснюється не за віком дітей, а за їх інтересам, також в цій школі відсутня домашнє завдання. У школі Альфа керуються переконанням, що кожна дитина індивідуальна і до кожного потрібен свій підхід. До того ж в навчальному процесі можуть брати участь і батьки, на добровільних засадах допомагаючи вчителям під час навчального дня.
Найнезвичайніші школи світу


Орестад - відкрита школа. Копенгаген
Ця школа - сучасний архітектурний витвір мистецтва. Але вона виділяється серед інших шкіл не тільки архітектурою, але і системою навчання. В цій школі немає такого звичного нам поділу приміщення на класи. Взагалі центром школи можна назвати величезну кручені сходи, що з'єднує чотири поверхи будівлі. На кожному поверсі є м'які дивани, на яких учні роблять домашнє завдання, відпочивають. До того ж, у школі Орестад немає підручників, які навчаються тут за електронними книгами і використовують інформацію, знайдену в Інтернеті.
Найнезвичайніші школи світу


Кенелекен - кочова школа. Якутія
Дітям з кочових племен на півночі Росії доводиться вчитися в школах-інтернатах або і зовсім не отримувати освіти. Так було до недавнього часу. Зараз там з'явилася кочове школа. В ній всього два-три педагога, а кількість учнів не перевищує десяти, але учні цієї школи отримують такі ж знання, як і діти у звичайних школах. До того ж школа обладнана супутниковим Інтернетом, що дозволяє зв'язуватися із зовнішнім світом.
Найнезвичайніші школи світу


Школа пригод. США
Процес освіти у цій школі схожий на одне велике пригода. Звичайно, діти вивчають тут математику і мови, але уроки архітектури у них проходять на вулицях міста, а географію і біологію вони вивчають не в задушливих класних приміщеннях, а в лісі. До того ж у цій школі є і заняття спортом, йога. Навчання в цій школі веселе і цікаве, а експедиції мотивують дітей краще вчитися.
Найнезвичайніші школи світу


Печерні школи. Китай
Із-за бідності населення в провінції Гуйчжоу довгий час там зовсім не було школи. Але в 1984 році тут була відкрита перша школа. Так як грошей на будівництво будівлі не вистачило, школи обладнали в печері. Розрахована вона була на один клас, але зараз в цій школі займається вже майже дві сотні дітей.
Найнезвичайніші школи світу


Школа пошуку спільної мови. Південна Корея
У цій школі навчаються діти різних національностей. Найчастіше це діти емігрантів або учні з обміну. У школі вивчають відразу три мови: англійська, корейська та іспанська. До того ж, тут навчають традицій Кореї і не дають забути і традиції рідної країни. У цій школі більшість викладачів психологи. Вони вчать дітей бути толерантними по відношенню один до одного.
Найнезвичайніші школи світу


Школа приємного взаємодії зі світом. США
Щоб потрапити в цю незвичайну школу, потрібно виграти лотерею. Так-так, саме лотерею. І процес навчання в цій школі не менш оригінальний. Тут дітей навчають не тільки стандартним предметів освіти, а й часто більш корисним побутовим: шиття, садівництва і т. д. Навіть харчуються в цій школі діти овочами і фруктами, які вони самостійно вирощують на грядках.
Найнезвичайніші школи світу


Хорова академія. США
У цій школі навчають не тільки співати. Тут є і класична шкільна навчальна програма, і заняття спортом, але музика є, звичайно ж, головне складової навчання. В академії дитину навчать співати, грати на різних музичних інструментах, танцювати. У цій школі головним завданням є розкриття творчого потенціалу дитини.
Найнезвичайніші школи світу
Читайте також
*****
Друга зміна у школі
Друга зміна у школі
Стикаючись з необхідністю навчання дитини у другу зміну, багато батьків стають перед складним питанням організації правильного розпорядку дня для
Недільна школа для дітей
Недільна школа для дітей
Недільні школи для дітей - школи при храмах і церквах, де діти отримують духовну освіту. Звичайно, такі школи відрізняються від загальноосвітніх, тим
До якої школі прикріплений будинок?
До якої школі прикріплений будинок?
Над вибором школи для навчання дитини деякі батьки починають замислюватися відразу після його народження. Але як дізнатися, до якої школі
В яку школу віддати дитину?
В яку школу віддати дитину?
Питання вибору школи для дитини, насправді, не таке просте завдання, як може опинитися на перший погляд. Адже від того, в якому навчальному закладі
Загальноосвітня система «Школа 2100»
Загальноосвітня система «Школа 2100»
Однією з освітніх систем, що успішно реалізуються в школах Росії, є, так звана програма "школа 2100". У нашій статті ми розповімо про її основні
Для чого потрібна школа?
Для чого потрібна школа?
Питання актуальності та необхідності шкільної освіти сьогодні піднімається часто, адже з розвитком інтернету ми отримали доступ до багатьох джерел