Все про вагітність, пологи
і виховання малюка
» » Стільчик для купання у ванній

Стільчик для купання у ванній

5-03-2015, 09:29
2734
0
Стільчик для купання у ванній
Сьогодні прилавки магазинів рясніють розмаїттям товарів для дітей. З простими і необхідними речами, начебто сосок, пляшечок, одягу, іграшок, все більш-менш зрозуміло, але от як бути з численними ноу-хау, покликаними полегшити життя батьків і прикрасити - дитині? Що з цього дійсно корисно, а що краще не купувати, оскільки дорогий «прибамбас» в підсумку просто буде припадати пилом на полиці.
До таких спірних аксесуарів відносяться стільчики для купання у ванній. Багато батьків, виростивши чадо, ні разу не чули про таке, а інші просто не можуть нарадуватися на зручне придбання. Отже, для того, щоб визначитися, потрібніше вам і вашій дитині такий стілець, слід розібратися, для чого він призначений і в чому полягають його переваги.
По мірі росту дитини маленька ванночка для купання стає йому мала. Крім того, малюк стає більш активним, вивертким і для того, щоб утримати його під час купання, дорослим доводиться демонструвати дива спритності та часом проводити не один десяток хвилин в самих немислимих позах. А вже ополіскування карапуза під душем взагалі являє собою цілу проблему. Добре, якщо є можливість залучати до водних процедур тата або когось із родичів? А якщо мамі доводиться справлятися самостійно? Ось тут-то і приходить на допомогу дитячий стільчик для купання.

Що являє собою стільчик для купання малюка?


Крісло для купання обладнане м'яким ортопедичним сидінням і сконструйоване таким чином, що дитина не може з нього вивернутися або вислизнути. Стільчик для купання на присосках надійно кріпитися до ванної і у мами залишаються вільні руки для того, щоб вмикати-вимикати воду, проводити необхідні гігієнічні процедури, так і просто грати з малюком.
Для гри на стільці передбачена спеціальна ігрова панель, обладнана яскравими та цікавими іграшками, здатними перетворити просту процедуру купання в захоплюючу гру. Після того, як малюк вдосталь награвшись, її легко можна зняти, щоб вона не заважала безпосередньо купання.
Дизайн стільчика відповідає всім вимогам і параметрам безпеки, однак, не варто все ж залишати в ньому дитину без нагляду. Користуватися ним можна з того моменту, як малюк навчиться впевнено сидіти і до тих пір, поки її вага не досягне 13-14 кг або маленькому непосиді не стане нудно.

Так чи необхідно дитяче крісло для купання?


Те, що в теорії здається зручним, на ділі може виявитися абсолютно марним. Так, наприклад, досить активному малюку просто нецікаво сидіти у воді - він прагне досліджувати нову територію, тягнеться за уплывшей іграшкою, вивчає пристрій крана, флакончики на полицях. Ігрова панель таким дітям теж ні до чого - навколо стільки всього цікавого. Таким чином, стільчик для купання буде сковувати рухи малюка і може викликати різко негативну реакцію.
У разі, якщо дитина тихий і спокійний, стілець також може
Стільчик для купання у ванній
виявитися не дуже корисний, адже буде відволікати дитину від головного - ігор у воді, розвиває ефектом яких не варто нехтувати. Ніякі іграшки не зможуть замінити освоєння водної стихії.
Як вибрати?
Якщо ви все ж зважилися на покупку, то, як і у випадку з іншими речами дитини, слід віддати перевагу виробу перевіреного виробника. Воно повинно бути виконано з високоякісного пластику без сторонніх запахів, корпус не повинен мати гострих кутів, щоб не травмувати дитину. При цьому слід пам'ятати, що не завжди найдорожче - краще. Є цілком бюджетні моделі стільчиків для купання, відповідають всім стандартам якості та безпеки.
Читайте також
Купання новонародженого у великій ванні
Купання новонародженого у великій ванні
Купання приємна і корисна процедура для новонародженої дитини, але клопітна для його батьків. Особливо багато питань виникає з тим, коли і як
Дитина плаче після купання
Дитина плаче після купання
Деяким батькам знайома ситуація, коли купання - процедура, покликана підготувати дитину до сну і заспокоїти, закінчується плачем. Чому дитина плаче
Гамак для купання новонароджених
Гамак для купання новонароджених
Ринок дитячих товарів багатий засобами і пристроями для купання немовлят. Одним з них є, так званий, гамак, що представляє собою смужку тканини, що
Іграшки для купання
Іграшки для купання
Купання - улюблена багатьма малюками корисна процедура. А щоб зробити її ще веселіше і цікавіше на допомогу приходить численна армія іграшок для
Підказки для безпечного купання
Підказки для безпечного купання
Прийняття ванни може бути забавою, спеціальний час, щоб розділити його з Вашим малюком . Це також час для застереження. Пам'ятайте ці підказки для
Вчимо плавати новонароджену дитину
Вчимо плавати новонароджену дитину
Здавалася колись величезної дитяча ванночка для немовляти, вже до двох місяців стає йому тісною. І тут саме час зробити купання не ...