Все про вагітність, пологи
і виховання малюка
» » Як навчити дитину жувати тверду їжу?

Як навчити дитину жувати тверду їжу?

30-01-2016, 16:08
698
0
Як навчити дитину жувати тверду їжу?
Нерідко батьки півтора - або двухгодовалых малюків починають турбуватися і панікувати з-за того, що їх син або дочка зовсім не хоче жувати тверді продукти, а їсть виключно подрібнені пюреобразні страви. У більшості випадків, в тому, що дитина не їсть тверду їжу, бувають винні самі батьки, які дуже сильно боялися, що малюк подавиться, і воліли годувати його різними рідинами і пюре.
Насправді, починати знайомити дитину з твердими продуктами слід навіть до появи у нього перших зубів. Якщо ж ви пропустили потрібний момент і усвідомили це трохи пізніше, негайно вживайте заходів. У даній статті ми розповімо вам, як навчити дитину жувати тверду їжу, якщо він не хоче цього робити.

Коли дитина має жувати тверду їжу?


У всіх малюків перші зуби вилазять в різному віці. Крім того, загальний фізичний і психічний розвиток кожної дитини протікає абсолютно по-різному. В залежності від того, як саме мама і тато годували своє чадо, він може навчитися жувати деякі види твердих продуктів навіть до появи у нього перших зубиків, починаючи приблизно з 6 місяців.
З року до півтора років жувати тверду їжу можуть практично всі діти. Тим не менш, деякі продукти для них можуть бути «не по зубах». Нарешті, дворічна дитина, однозначно, повинен вміти їсти тверді продукти самостійно, і якщо ваш син або дочка цього не може, слід вживати заходів.

Як привчити дитину жувати тверду їжу?


В першу чергу, необхідно запастися терпінням. Навчання малюка навички жування твердої їжі – процес досить тривалий і трудомісткий, особливо, якщо час вже втрачено. Щоб максимально швидко досягти успіху,
Як навчити дитину жувати тверду їжу?
скористайтеся наступними рекомендаціями:

  • В певний момент просто припиніть подрібнювати продукти і не робіть цього навіть у тому випадку, якщо малюк нічого не з'їв. Не турбуйтеся, зрештою, голод візьме своє, і дитина обов'язково поїсть.

  • Показуйте дитині, як треба жувати, на власному прикладі.

  • Запропонуйте дитині солодкий зефір, пастилу або мармелад, бажано власного приготування. Карапуз захоче поласувати, і йому так чи інакше доведеться жувати.
Читайте також
Які зуби ріжуться першими?
Які зуби ріжуться першими?
Молоді батьки з нетерпінням чекають появи зубів у малюків. І коли прорізається перший зуб, це викликає чималу радість! Але перший зуб - це тільки
Розвиток дитини в 4 місяці
Розвиток дитини в 4 місяці
Стрімкий розвиток малюків в 4 місяці продовжує вражати батьків. Крихітки неймовірно швидко освоюють нові межі, ще вчора для них недоступні.
Чим годувати дитину в 10 місяців?
Чим годувати дитину в 10 місяців?
З першим прикормом ви впоралися, і успішно освоюєте нові «дорослі» продукти харчування. Що смачного вже можна пропонувати крихті в 10 місяців?
У дитини ріжуться зубки, чим допомогти?
У дитини ріжуться зубки, чим допомогти?
Малюкам у віці від 3 до 7 місяців доводиться пройти етап прорізування перших зубів. Не у всіх діток він проходить безболісно, багато стають
Як навчити дитину жувати?
Як навчити дитину жувати?
Смоктальний рефлекс закладений у дитини з народження. Розвинути цей рефлекс до досконалості допомагає почуття голоду. Але ось ваш малюк підростає, а
Чому немовля висовує язик?
Чому немовля висовує язик?
У жінки, яка вперше стала мамою, завжди виникає маса питань. Причому в деяких випадках вони можуть бути зовсім несподіваними. Приміром, чому дитина