Все про вагітність, пологи
і виховання малюка
» » Як починається астма у дітей - симптоми

Як починається астма у дітей - симптоми

13-03-2016, 18:57
1707
0
Як починається астма у дітей - симптоми
Бронхіальна астма є дуже поширеним захворюванням серед дітей молодшого віку. На жаль, діагностика даного захворювання на ранній стадії може бути ускладнена, і багато батьків протягом довгого часу помилково вважають, що їх сина або дочки звичайна застуда.
Астма завжди має хронічну форму, і повністю позбутися від цієї хвороби неможливо. Між тим, якщо виявити захворювання на самому початку і негайно приступити до лікування, стан хворого дитини можна помітно поліпшити, а кількість нападів звести до мінімуму. Саме тому батькам важливо знати, як починається астма у дітей, та на які симптоми слід звертати особливу увагу.

Перші ознаки бронхіальної астми у дітей


Якщо уважно стежити за станом здоров'я малюка, ще за кілька днів до виникнення першого нападу можна помітити провісники захворювання. Приблизно у 9 з 10 хворих дітей зустрічається алергічна форма астми, яка предвосхищается наступними симптомами:

  • рано вранці, коли малюк тільки прокидається після нічного сну, у нього з носика починає виділятися водяниста слиз. З-за таких виділень дитина починає часто терти ніс і чхати;

  • до вечора того ж дня зазвичай виникає слабовиражений сухий кашель;

  • порушується сон;

  • дитина стає збудженим, роздратованим і переляканим.


  • Далі симптоматика починає наростати – кашель стає сильнішою, але вже трохи вологим. Ознаки захворювання особливо помітні після нічного або денного сну малюка, а також після прийому їжі.
    Перераховані вище ознаки є лише передвісниками астми у дітей, а сам напад і основні симптоми захворювання проявляються через кілька днів. Клінічна картина захворювання може відрізнятися залежно від віку хворої дитини. Так, у новонароджених немовлят до 12 місяців астма в більшості випадків проявляється наступними ознаками:

  • виражений сухий кашель, який посилюється відразу після сну;

  • інтенсивність кашлю зменшується в стоячому або сидячому положенні;

  • у дитини закладає ніс, тому він сильно плаче і вередує;

  • виникає задишка;
  • змінюється характер дихання – воно стає переривчастим, а вдихи короткими і частими. Дихальні рухи супроводжуються гучним шумом і свистом.


  • Як починається астма у дітей - симптоми
    У дітей старше року додатково нерідко приєднуються такі симптоми, як:

  • неможливість повноцінно дихати;

  • сильний тиск у грудній клітці;

  • якщо причина астми криється в алергічної реакції, додатково можна спостерігати відповідні ознаки – шкірні висипання, свербіж, сльозотеча і так далі.


  • Варто відзначити, що температура тіла при бронхіальній астмі ніколи не підвищується. Якщо у вашої дитини жар, найімовірніше, до цього недугу приєдналася інфекція, або ж всі ознаки свідчать про іншому захворюванні.

Читайте також
Астма - симптоми у дітей
Астма - симптоми у дітей
Глобальна урбанізація і зростання цивілізації дає свої негативні плоди. Астма все частіше ставати проблемою сучасних жителів мегаполісів, в першу
Бронхіальна астма у дітей: симптоми і лікування
Бронхіальна астма у дітей: симптоми і лікування
Початок бронхіальної астми часом ховається під симптомами звичайної застуди, що ускладнює діагностику, адже батьки можуть довго не відвідувати
Астма у дітей
Астма у дітей
Астма у дітей - діагноз, поставлений раз і супроводжує малюка все подальше життя. Її симптоми знає всякий - сухий кашель, спазм бронхів і задуху. Як
Астма у дітей: ознаки астми у дітей
Астма у дітей: ознаки астми у дітей
Розрізняють алергічну (атопічну) та інфекційно-алергічну (змішану) форми бронхіальної астми . У дітей найчастіше спостерігається змішана форма.
Бронхоспазм у дітей: ознаки і тактика поведінки
Бронхоспазм у дітей: ознаки і тактика поведінки
Бронхоспазм - різке звуження бронхів з утрудненням дихання - характерний прояв нападу бронхіальної астми.
Бронхіальна астма у дітей: основні симптоми, ознаки та лікування
Бронхіальна астма у дітей: основні симптоми, ознаки та лікування
Вдих-видих Слово «астма» перекладається з давньогрецької як «задуха», і вперше в медицині воно було вжито самим Гіппократом. Вже тоді люди