Все про вагітність, пологи
і виховання малюка
» » У дитини підвищені лімфоцити

У дитини підвищені лімфоцити

27-02-2015, 10:45
3000
0
У дитини підвищені лімфоцити
Ваша дитина перехворіла ГРВІ, і вже при виписці лікар вирішив зробити контрольний аналіз крові. Як раптом виявилося: підвищені лімфоцити. Що ж відбувається в організмі дитини, коли у нього збільшені лімфоцити?
Що таке лімфоцити?
Лімфоцити - це клітини крові, а точніше - клітини імунної системи, різновид лейкоцитів. Насамперед, лімфоцити відповідають за придбаний імунітет.
Основне завдання лімфоцитів - розпізнавати чужорідні тіла бактерій і вірусів і посприяти їх ліквідації. Вони забезпечують гуморальний, так і клітинний імунітет. У крові циркулює всього 2 % лімфоцитів, решта - розміщені в тканинах.
Рівень лімфоцитів у дітей
Як завжди вже сам бланк аналізу крові повідомляє нам про те, що існує певна норма кількості лімфоцитів в крові у дітей. Ця норма відрізняється від норми дорослих. Більш того, у немовляти вона у багато разів більше, ніж у п'ятирічного. Тому, дивлячись на аналіз крові свого немовляти, не забудьте звернути увагу, на якому бланку він написаний і які норми там перераховані. Ви можете зробити помилковий висновок про те, що у вашого немовляти підвищені лімфоцити, зіставивши їх з нормою дорослої людини.
У таблиці, наведеній нижче, перераховані норми для дитячого віку:




Вік




Межа коливань




Лімфоцити (%)






12 місяців




40-105




61






4 роки




20-80




50






6 років




15-70




42






10 років




15-65




38




Про що свідчить підвищення лімфоцитів у дітей?
У крові дитини можуть бути підвищені лімфоцити як результат боротьби з вірусною інфекцією. Це найпоширеніший варіант (крім того, слід мати на увазі, що підвищений рівень лімфоцитів зберігається і після одужання дитини). Але цей симптом супроводжує також безліч інших інфекційних захворювань, таких як туберкульоз, коклюш, лімфосаркома, кір, вірусний гепатит, гострий і хронічний лімфолейкоз та інші. Підвищення лімфоцитів спостерігається також при бронхіальній астмі, ендокринних захворюваннях, гіперчутливості, викликаної прийомом лікарських препаратів.
Про що свідчить зниження лімфоцитів у дітей?
Коли ж лімфоцити у дитини знижені, це говорить про неправильну роботу імунної системи. Це можуть бути слідства і спадкових імунодефіцитних хвороб, і придбаних інфекційних захворювань.
Як довго можуть бути підвищені лімфоцити?
У дитини підвищені лімфоцити

Якщо підвищення лімфоцитів в крові згідно аналізу - єдина ваша скарга, підстав турбуватися немає. Якщо дитина перехворіла ГРВІ, високий рівень лімфоцитів може зберігатися 2-3 тижні, а іноді і 1-2 місяці.
Слід знижувати рівень лімфоцитів у крові?>
Слід регулювати цей параметр крові дитини, визначає лікуючий лікар. Можливо, підвищення рівня свідчить лише про те, що імунна система організму в нормі і вірус, який долає дитини, отримує належний опір.
Не забувайте, проте, про підтримку організму під час хвороби. Про режим сну і відпочинку, прогулянках, про продуктах багатих білками (м'ясо, риба, яйця, молоко) і рослинними жирами. Правильний режим дня і меню дитини - запорука покращення як параметрів його крові, так і загального самопочуття.
Читайте також
У дитини підвищені сегментоядерние нейтрофіли
У дитини підвищені сегментоядерние нейтрофіли
Отримавши на руки результати аналізу крові дитини, практично кожна мама намагається розшифрувати його самостійно. У нашій статті ми зупинимося на
У дитини знижені лімфоцити
У дитини знижені лімфоцити
Загальний аналіз крові може повідати хорошого фахівця про багатьох процесах, що відбуваються в організмі. Важливий і рівень лімфоцитів у крові.
Лімфоцити підвищені, нейтрофіли знижені у дитини
Лімфоцити підвищені, нейтрофіли знижені у дитини
Підвищені лімфоцити і знижені нейтрофіли в крові свідчать про запальний процес, що відбувається в організмі. Далі розглянемо докладніше, на що
ШОЕ норма у дітей
ШОЕ норма у дітей
Мабуть, жоден аналіз не є настільки показовим для визначення стану здоров'я, як аналіз крові. За її складових можна визначити багато можливі
Лімфоцити у дітей: норма
Лімфоцити у дітей: норма
Лімфоцити - білі клітини крові, що виробляються кістковим мозком і лімфовузлами - борці з чужорідними тілами, що потрапляють в організм. Тобто їх
Лімфоцитоз у дітей
Лімфоцитоз у дітей
Білі кров'яні тільця (лейкоцити) неоднорідні за своїм віком, структурою та функціями. Нормальна диференціальна формула лейкоцитів у