Все про вагітність, пологи
і виховання малюка
» » Пронос при прорізуванні зубів

Пронос при прорізуванні зубів

27-02-2015, 11:24
1700
0
Пронос при прорізуванні зубів
Процес прорізування зубів у дітей індивідуальний. У кого-то він відбувається абсолютно безболісно, а деяким батькам доводиться стикатися з цілим букетом проблем. Серед основних неприємних батькам і дитині симптомів можна зазначити нежить, пронос і підвищення температури тіла. У цій статті ми поговоримо саме про проносі, так як він є серйозним симптомом і для батьків дуже важливо не сплутати його з динамічною кишковою інфекцією.

Що кажуть лікарі з приводу проносу при прорізуванні зубів?


Фахівці, як правило, не відносять такі симптоми, як пронос і температуру, до процесу прорізування зубів. Справа в тому, що зуби прорізаються у дітей протягом двох років і в цей час періодично відбувається ослаблення імунітету дитини. Стаючи менш захищеним, організм легко може підхопити будь-яку інфекцію.
До основним ознаками прорізування зубів у дітей медики відносять:

  • інтенсивне слиновиділення;

  • різке зниження апетиту;

  • смоктання пальців;

  • порушення режиму дня;

  • примхлива поведінку.


  • Пронос при прорізуванні зубів у дітей


    На практиці, батьки спостерігають, що у дитини під час прорізування зубів може виникнути пронос. Тут дуже важливо дотримати межу і не сплутати ці симптоми з кишковою інфекцією. Для цього батькам слід уважніше поставитися до свого стільця дитини.
    Пронос на зуби має трохи водянисту консистенцію і спорожнення відбуваються не частіше двох - трьох разів на добу. Тривалість такого порушення роботи шлунково-кишкового тракту малюка складає близько трьох днів.
    Поява у дитини проносу на зуби пов'язано із збільшенням обсягом виділеної слини. Дитина часто ковтає, прискорюючи тим самим перистальтику кишечника. Також можливе попадання в рот і шлунок бактерій та інфекцій з іграшок, які дитина в період прорізування зубів з великим задоволенням тягне в рот. В останньому випадку, крім проносу може виникати блювання, а ясна дитини можуть запалитися.
    Якщо в калі у дитини з'явилися кров'янисті виділення або ж він спорожняється частіше трьох разів на добу, його негайно слід показати спеціалісту, так як ці симптоми вказують на наявність кишкової інфекції або харчового отруєння. Аналогічним чином слід вчинити при наявності високої температури і проносу у дитини під час прорізування зубів.

    Лікування проносу при прорізуванні зубів


    Понос під час прорізування зубів лікувати антибіотиками не потрібно. Достатньо буде дати дитині лікарський препарат, що уповільнює моторику кишечника, а також засіб для підтримки його мікрофлори. Перед прийомом ліків обов'язково потрібно проконсультуватися з дитячим лікарем. Іноді лікарі взагалі не рекомендують давати дитині ліки від проносу, обмежуючи його лікування рясним питвом.
    У цей період необхідно стежити за тим, щоб дитина отримував достатню кількість рідини, так як при проносі організм зневоднюється.
    Пронос при прорізуванні зубів

    Також слід приділити пильну увагу раціону дитини, виключивши з нього повністю всі страви, фрукти і овочі, які можуть послаблювати стілець. Корисними для нього будуть морква, рис, чорниця.
    Слід допомогти дитині, щоб він був менш примхливим і біль його не так турбувала. Малюку можна давати спеціальні охолоджуючі десна, прорізувачі. Їх потрібно часто обробляти для того, щоб видалити з їх поверхні бактерії, які можуть завдати шкоди ослабленому організму малюка.
    Десна дитини можна обробляти спеціальним гелем для дітей, який усуває больові симптоми. Незамінною для дитини в цей період стає турбота і увага з боку мами.
Читайте також
Кашель при прорізуванні зубів
Кашель при прорізуванні зубів
Прорізування зубів у дітей - природний процес, однак іноді він проходить досить болісно, доставляючи чимало дискомфорту дитині і його батькам. Однією
Блювота при прорізуванні зубів
Блювота при прорізуванні зубів
Багато мам здригаються, згадуючи період, коли у їхніх малюків прорізуються зуби. Дуже часто це супроводжується примхами і поганим самопочуттям
Нежить при прорізуванні зубів
Нежить при прорізуванні зубів
Здається, що малюк застудився? У нього течуть прозорі соплі, а інші симптоми відсутні? Спостерігайте уважно - можливо, у нього просто ріжеться зубик,
Прорізування зубів у дітей
Прорізування зубів у дітей
Прорізування зубів у малюка - це одне з найважливіших подій у житті його батьків. Як правило, батьки очікують виникнення перших зубів у дитини з
У дитини ріжуться зубки, чим допомогти?
У дитини ріжуться зубки, чим допомогти?
Малюкам у віці від 3 до 7 місяців доводиться пройти етап прорізування перших зубів. Не у всіх діток він проходить безболісно, багато стають
Прорізування перших зубів у малюка
Прорізування перших зубів у малюка
Як полегшити страждання дитини під час прорізування перших зубів? Часто прорізування перших зубів у дітей супроводжується підвищеною