Все про вагітність, пологи
і виховання малюка

Температура після щеплення АКДП

1-03-2015, 18:50
9961
0
Температура після щеплення АКДП
Сьогодні ми познайомимося з поняттям «щеплення АКДП» дізнаємося , коли і навіщо її треба робити. Обговоримо, чи нормально таке явище, як температура після щеплення АКДС і що слід робити батькам у такому випадку і скільки днів після АКДП тримається температура.
Що таке АКДС?
Для тих, хто ще не знайомий з цією щепленням, розшифруємо поняття АКДП. Це комплексний фармацевтичний препарат для профілактики таких хвороб, як коклюш, дифтерія і правець. Після введення АКДП буде температура, що робити в такому випадку повинен розповісти вам дільничний лікар, але і ми дамо кілька порад в цій статті.
Навіщо потрібно прищеплювати немовляти, якщо часто буває висока температура після щеплення АКДС?
Коклюш навіть сьогодні поширене і дуже небезпечна своїми наслідками захворювання. Воно може викликати ураження головного мозку, пневмонію і навіть летальний ефект(смерть). Дифтерія і правець - страшні інфекції з серйозними наслідками. У всьому світі для запобігання таких захворювань вводять препарати подібні АКДП. Потрібно знати, що висока температура після АКДП - не погіршення здоров'я малюка, а показник того, що організм малюка починає воювати з інфекцією і виробляє антитіла.
Коли робити щеплення АКДП і скільки разів потрібно вводити вакцину?
Вперше для початку формування імунітету до захворювань вакцину слід ввести в 3 місяці. Для формування залишкової несприйнятливості страшних хвороб (кашлюк, правець та дифтерія) у дитини потрібно в загальній складності 4 введення препарату: в 3 4 місяця, півроку і після року остання четверта доза. Підвищення температури після кожної наступної щеплення АКДП є нормальним явищем. Це пов'язано з кількістю накопичених антитіл в організмі.
Як підготуватися до введення вакцини?
Насамперед у момент отримання щеплення ваш малюк повинен бути повністю здоровий. Якщо ви помітили найменші ознаки харчової алергії, нежить, набряклі ясна перед прорізуванням зубів, краще відкладіть введення препарату. В таких випадках часто спостерігається у дитини температура після АКДП. Деякі педіатри радять перед кожним щепленням здавати аналіз крові, щоб вчасно визначити наявність запального процесу в організмі. У будь-якому випадку, повний огляд дитини лікарем перед щепленням обов'язковий! А після введення вакцини відразу дайте дитині протиалергічний препарат для зменшення проявів реакцій організму.
Наслідки введення вакцини
Можливо, через 6-8 годин після того, як зробили щеплення АКДП ви помітите, як піднялася температура. Це звичайна вакцинальна реакція. Розрізняють три типи реакції організму:

  • слабка (температура підвищується не більше, ніж до 375);

  • середня (температура коливається від 376 до 38 градусів);

  • висока (від 38 і вище).


  • При слабкої та середньої реакції температуру «збивати» не потрібно. Часто поїть малюка водичкою, давайте груди на вимогу, можете дати антигістамінний препарат якщо не давали його до і після введення вакцини. Увага, дозування ліків потрібно запитати у лікаря!
    Якщо вам цікаво, скільки тримається температура після АКДП, відповідаємо: не більше трьох днів. У 70% випадків вона тримається всього 1 день
    Температура після щеплення АКДП
    - в ті добу, коли була введена вакцина. Протягом цих трьох днів купати дитину не варто, просто обтирайте його вологими серветками. Ви зможете спостерігати і місцеву реакцію на щеплення: почервоніння та ущільнення шкіри в місці введення вакцини. Це теж нормально за 3-5 днів слід зникне.
    Якщо після першої ж щеплення АКДП піднялася висока температура до 40 градусів, бажано викликати бригаду швидкої допомоги і дати малюкові жарознижуючий . В наслідок таким дітям вакцину АКДП повторно вводити не будуть, її замінять АДС анатоксином.
Читайте також
*****
У дитини після АКДП болить нога
У дитини після АКДП болить нога
АКДП - одна з найбільш складних вакцин. Вона містить в собі відразу 3 складових від захворювань проти дифтерії, кашлюка і правця, і важче інших
Щеплення АКДП - ускладнення
Щеплення АКДП - ускладнення
Щеплення від правця, дифтерії та коклюшу - одна з курсу планових щеплень вакцинації дітей. Роблять її в перші місяці життя малюка. Але багато батьків
Після щеплення АКДП дитина кульгає
Після щеплення АКДП дитина кульгає
АКДП - одна з декількох вакцин, які застосовуються в графіку планових щеплень дітей від дифтерії, правця і коклюшу. Трапляється, що після вакцинації
Гемофільна інфекція - щеплення
Гемофільна інфекція - щеплення
Гемофільна інфекція, що викликає ряд серйозних захворювань, дуже часто вражає дітей дошкільного віку. І для протидії їй лікарі проводять вакцинацію.
Ревакцинація АКДП
Ревакцинація АКДП
У перший рік життя дитині рекомендується робити щеплення від небезпечних інфекцій. Одна з них АКДП - щеплення проти кашлюку, правця і дифтерії, після
Чи може тахікардія бути наслідком щеплення АКДП
Чи може тахікардія бути наслідком щеплення АКДП
«Моїй улюбленій донечці Софійці у 5 місяців зробили щеплення АКДС. Після щеплення АКДП - через 6 днів у неї піднялася температура до 39°С і