Все про вагітність, пологи
і виховання малюка
» » Тремор підборіддя у немовляти

Тремор підборіддя у немовляти

7-03-2015, 14:16
2557
0
Тремор підборіддя у немовляти
Новонароджені дітки так відрізняються від дорослих! Вони ще не зовсім готові до емоційних навантажень великого світу, тому часто виникає тремор підборіддя у немовляти.

Чому тремтить підборіддя?

Нервова і ендокринна системи немовляти ще не повністю сформовані. Під час емоцій організм людини виділяє норадреналін. У новонароджених цей гормон може виділятися у надто великій кількості, і, впливаючи на ще незміцнілу нервову систему, він викликає тремор у немовлят. Тому, якщо у дитини тремтить нижня щелепа під час плачу, швидкого сну, переляку або іншого сильного емоційного враження - це цілком нормально. Таке сіпання зазвичай проходить до трьох місяців і не вимагає яке-небудь спеціальне лікування. Також часто зустрічається тремор підборіддя у немовляти при годуванні, що не є причиною для серйозних побоювань, якщо при цьому малюк нормально їсть, і немає інших симптомів захворювань нервової системи.
Але бувають і інші причини тремор підборіддя у немовляти, пов'язані з гіпоксією головного мозку і порушеннями роботи нервової системи. Причини для кисневого голодування можуть бути самими різними, найчастіше це відбувається із-за анемії у матері під час вагітності, внутрішньоутробної інфекції, родових травм.Варто проконсультуватися з лікарем, якщо:


  • нижня щелепа у малюка тремтить в спокійному стані, і це не пов'язано з емоційною активністю;

  • смикається не тільки нижня щелепа, але вся голова;

  • дитина старша трьох місяців, але посмикування не слабшають.



  • Всі діти розвиваються по-різному, тому із-за тремтіння нижньої щелепи в будь-якому випадку панікувати не варто. Але відвідати лікаря лишнім не буде.

    Лікування тремору підборіддя у немовляти



    Так як посмикування нижньої щелепи не є хворобою, позбавлення від нього складно назвати лікуванням. Це, швидше, допомогу малюкові адаптуватися до нашого світу.
    Тремор підборіддя у немовляти
    Для цих цілей добре підійде масаж, плавання і, найголовніше, хороша емоційна обстановка в сім'ї.
    Якщо ж причиною тремтіння стало якесь захворювання нервової системи, лікування буде направлено не на цей окремий симптом. Нервова система малюка чудово піддається відновленню, завдяки її гнучкості більшість захворювань добре лікуються і не залишають наслідків.
    У більшості новонароджених іноді тремтить нижня щелепа. Коли посмикування проходять, батьки бачать, що їх малюк ще трохи подорослішав. Тепер він вміє справлятися з емоціями.
Читайте також
Трясеться нижня губа у новонародженого
Трясеться нижня губа у новонародженого
Батьки новонародженого, з розчуленням спостерігають за малюком перші тижні після народження, можуть помітити іноді дивне явище - тремтіння нижньої
У новонародженого тремтить підборіддя
У новонародженого тремтить підборіддя
Молоді батьки з трепетом розглядають новонародженого малюка, і навіть тремтіння підборіддя не залишається непоміченим ними. Виявляється, не даремно.
Тремор у новонароджених
Тремор у новонароджених
Батьки новонародженого, пильно спостерігають за малюком в перші дні після народження, можуть помітити тривожні симптоми - тремтіння тіла малюка, так
У немовляти тремтить підборіддя
У немовляти тремтить підборіддя
Ви спостерігаєте, як іноді у вашого малюка тремтить підборіддя, і вас це призводить в паніку? Не поспішайте впадати у відчай, в більшості випадків,
Чому тремтить підборіддя у новонародженого?
Чому тремтить підборіддя у новонародженого?
Багато новоспечені мами задаються таким питанням, як чому тремтить підборіддя у новонародженого , а іноді навіть тулуб, ручки чи голова? Дане
Тремтить підборіддя у дитини: основні причини виникнення
Тремтить підборіддя у дитини: основні причини виникнення
Новонароджений малюк - це завжди величезна відповідальність і переживання. Тому молоді батьки вкрай педантично ставляться до будь-яких ...