Все про вагітність, пологи
і виховання малюка
» » Сон новонародженої дитини до 1 місяця

Сон новонародженої дитини до 1 місяця

30-01-2016, 13:48
1038
0
Сон новонародженої дитини до 1 місяця
Повернувшись додому з пологового будинку, кожна молода мама починає звикати до ритму життя свого малюка. Перший час це може бути зробити досить важко, особливо в тому випадку, якщо у жінки народилася перша дитина. Молода матуся починає переживати, чи не занадто багато або, навпаки, мало, спить її чадо.
Щоб не турбуватися по дурницях, потрібно знати, яка норма тривалості сну у новонароджених віком до 1 місяця, і в яких випадках необхідно звернути увагу лікаря-педіатра на порушення режиму у немовляти.

Яка норма сну для новонароджених до виконання місяці?


Організм кожної маленької дитини індивідуальний, тому нормальний час сну і неспання новонародженого можна вказати лише відносно. Як правило, сумарна тривалість періодів неспання дитини становить від 4 до 8 годин на добу. Відповідно, спить малюк в середньому від 16 до 20 годин.
Якщо ви стурбовані тим, що ваше чадо занадто багато або мало спить, у першу чергу, засічіть по годинах і складіть усі періоди його сну протягом доби. Практично у всіх випадках, загальна тривалість цього часу не виходить за межі вказаного діапазону і є варіантом норми для даного конкретного немовляти. Якщо ж це не так, проконсультуйтеся з педіатром, який спостерігає малюка, можливо, у дитини є серйозні проблеми зі здоров'ям.
Як правило, тільки що з'явився на світло карапуз ще зовсім не усвідомлює, що таке день і ніч. Більшу частину доби вона спить, незалежно від того, скільки зараз часу. При цьому практично всі діти прокидаються ледь не щогодини, щоб поїсти материнське молоко або адаптовану молочну суміш.
Щоб молоді батьки могли менше втомлюватися постійних турбот про малюка, їм необхідно з самого народження малюка привчати його до певного режиму. Звичайно, спочатку зробити це буде надзвичайно складно, однак, в подальшому це значно полегшить життя, причому не тільки мами і тата, але і самого немовляти.
Намагайтеся робити все можливе, щоб дитина спала в період з 21 до 9 годин. Саме в цей час за біологічним годинником новонародженого малюка настає ніч. Звичайно, це не означає, що весь цей період ваше чадо має спати, не прокидаючись, але якщо малюк прокинувся, щоб поїсти, його потрібно негайно укласти знову.
Сон новонародженої дитини до 1 місяця
Сон новонародженої дитини до 1 місяця, хоча і може бути переривчастим і досить неспокійним, не повинен порушувати спокій молодих батьків. Так, якщо молода мама з самого початку катастрофічно не висипається, через деякий час у сім'ї обов'язково почнуться чвари і скандали, пов'язані з втомою.
Щоб такого не відбувалося, спробуйте практикувати спільний сон з малюком. Практично всі новонароджені діти, відчуваючи близькість мами, починають спати набагато міцніше і спокійніше, внаслідок чого і батьки відчувають себе набагато краще.
Читайте також
Режим дитини в 1 місяць
Режим дитини в 1 місяць
Протягом першого місяця новонароджена дитина адаптується до нових умов життя. Тому йому життєво важливий і необхідний практично безперервний контакт
Скільки спить дитина в 3 місяці?
Скільки спить дитина в 3 місяці?
Малюки перших місяців життя стрімко ростуть, змінюються і їх потреби, в тому числі і у сні. Якщо новонароджені дитини постійно сплять, то режим
Скільки повинна спати дитина в 7 місяців?
Скільки повинна спати дитина в 7 місяців?
З дорослішанням малюка, періоди неспання і активних ігор розширюються, а час сну скорочується. Скільки спить семимісячний малюк вдень, а скільки
Скільки спить дитина в 1 місяць?
Скільки спить дитина в 1 місяць?
В перші місяці життя малюка адаптуються до нового середовища, до нових умов життя. Для них вкрай важливо відчувати постійну присутність матусі, і
Скільки повинна спати дитина в 9 місяців?
Скільки повинна спати дитина в 9 місяців?
Особливо важливий сон для крихт. Тому кожного турботливого батька хвилює питання тривалості сну дитини, адже існують певні вікові норми. Сьогодні
Скільки повинна спати новонароджена дитина?
Скільки повинна спати новонароджена дитина?
Практично всіх молодих батьків хвилює питання, скільки повинна спати новонароджена дитина. Адже одним здається, що їх малюк спить ...