Все про вагітність, пологи
і виховання малюка
» » Симптоми алергії у дітей

Симптоми алергії у дітей

1-02-2016, 13:33
767
0
Симптоми алергії у дітей
Все частіше батьки стикаються з такою проблемою, як алергічна реакція у дитини. Вона може виникнути спонтанно або бути спадковою. Щоб не розгубитися і не лікувати незрозуміло яку хворобу, мама повинна знати, які бувають симптоми алергії у дітей. Ну і, звичайно ж, консультація педіатра й алерголога буде вирішальним кроком для призначення лікування.
Які симптоми при алергії на пил у дітей?
Часто неадекватна реакція на пил виглядає як банальний риніт. У малюка постійно виникають епізоди нежитю, який практично не піддається лікуванню. З носових ходів виділяється прозора, не зелена рідина. Тому, якщо ваш малюк довгий час ходить з мокрим носом, можливо, у нього така реакція на побутову пил, що міститься в килимах, м'яких оббивки диванів, подушках і улюбленому плюшевому ведмедику.
Якщо в приміщенні підвищена концентрація пилу, рідко проводиться вологе прибирання, то у дитини червоніють і сльозоточать оченята, а також він постійно чхає кілька разів поспіль. У малюка може боліти голова, а загальний стан бути пригніченим. Така алергічна реакція характерна і на пилок рослин.
Симптоми алергії на ліки у дітей
Не завжди можна передбачити, як організм відреагує на той або інший препарат, призначений лікарем. Найчастіше алергія проявляється у вигляді висипань на різних ділянках тіла – обличчі, під пахвами, в паху, на сідницях або кінцівках.
Висип може мати абсолютно різні форми – бути суцільним почервонінням, мати вигляд лупиться запаленої шкіри або дрібних водянистих пухирів. Дрібнопухирчасту висип ще називають кропив'янкою. У рідкісних випадках можливий набряк горла, схожий на ларингоспазм, і тоді дитині потрібна термінова медична допомога.
Симптоми харчової алергії у дітей
Малюки до двох років дуже часто страждають від алергії на найшкідливіші продукти, але з віком ця схильність знижується. Проявляється реакція на їжу, як почервоніння щічок (діатез), висипання, які можуть бути червоні або безбарвні на різних частинах тіла.
Набагато рідше непереносимість продуктів виражається в розладі стільця, болі в епігастральній області або набряку Квінке.
Симптоми алергії на тварин у дітей
Вовна, слина, пір'я, фекалії і шкірні виділення тварин можуть бути найсильнішим джерелом алергії для дитини будь-якого віку. Деякі дітки мають постійні проблеми з нежиттю, у них сверблять очі (алергічний кон'юнктивіт), буває регулярне чхання.
У більш важких випадках тварини можуть викликати регулярні бронхоспазми, обструктивний бронхіт і, в підсумку, астму.
Симптоми алергії у дітей
Тому, якщо ви помітили, що у дитини часто виникають епізоди загострень бронхіту, то можливо, потрібно уважніше придивитися до домашнім улюбленцям, адже навіть акваріумні рибки, а точніше, сухий корм викликають хвороби дихальної системи дитини.
Які симптоми алергії на сонце у дитини?
Сонячна алергія виявляється безпосередньо при попаданні променів на відкриту ділянку шкіри, яка одразу вкривається червоними пухирями. Запалені ділянки постійно сверблять, викликаючи додаткове занепокоєння. Найбільше висипань схильні обличчя, плечі, грудна клітка і руки. Такий дитина все літо повинен по можливості уникати сонця і носити закритий одяг.
Читайте також
Алергія на молоко у дітей
Алергія на молоко у дітей
Однією з видів алергій, що зустрічаються у дітей, є алергія на молоко, хоча це важко уявити, адже вважається, що молоко - основна їжа новонароджених.
Холодова алергія у дітей
Холодова алергія у дітей
Холодова алергія - це алергічна реакція організму на холод. Холодова алергія має свої відмінності від звичайної, оскільки як такого алергену не
Алергія у дітей: ознаки і причини
Алергія у дітей: ознаки і причини
Алергія у дітей - це ознака надчутливість імунної системи дитячого організму при повторюваних діях алергену на раніше роздратований таким алергеном
Почервоніння щік у дитини
Почервоніння щік у дитини
Багато мам панікують, помітивши у дитини «палаючі» щоки. Підстави для побоювань у такій ситуації є, оскільки це може бути симптомом діатезу. Однак не
Алергія у дитини грудного віку: що робити?
Алергія у дитини грудного віку: що робити?
Алергія сьогодні вважається хворобою століття. За деякими даними, нею страждають не менше 20% дітей. Більше того, сьогодні не рідкість ...
Лікування алергічного кашлю у дітей
Лікування алергічного кашлю у дітей
Алергічний кашель у дітей зустрічається досить часто. Особливо це стосується тих малюків, у яких в ранньому дитинстві був діатез...