Все про вагітність, пологи
і виховання малюка
» » Температура, кашель, нежить у дитини

Температура, кашель, нежить у дитини

1-02-2016, 19:44
3249
0
Температура, кашель, нежить у дитини
Кожна мама кілька разів в рік стикається з різними проявами простудних захворювань у своєї дитини. Найбільш часто температура, кашель і нежить вражають малюка в період, коли в природі відбуваються суттєві кліматичні зміни, то є ранньою весною і пізньою осінню. Разом з тим, нерідко подібні симптоми бувають викликані і попаданням в організм вірусу або інфекції, яку слід негайно лікувати.
У даній статті ми розповімо вам, які чинники можуть викликати температуру, кашель і нежить у дитини, і чим лікувати цей стан.

Чому у дитини температура 37 нежить і кашель?


При невеликому підвищенні температури кашель найбільш часто є симптомом захворювань дихальних шляхів. Нежить у такій ситуації звичайно виникає, як прояв легкої алергічної реакції. У більшості випадків подібне нездужання викликають такі причини, як бронхіальна астма, фарингіт, трахеїт, синусит, ларингіт, риніт.

Причини кашлю, нежиті і температури 38-39 у дитини


Значне підвищення температури тіла, що супроводжується кашлем і нежиттю, у більшості випадків свідчить про гострому респіраторному інфекційному захворюванні. Віруси і бактерії, потрапляючи в дихальні шляхи малюка, дратують їх слизову оболонку. Як наслідок, в дитячому організмі виникає запальний процес.
У крихти набрякає слизова носа, закладає вуха, йому стає нічим дихати. Коли клітки імунної системи починають боротися із захворюванням, різко піднімається температура тіла. Кашель зазвичай приєднується трохи пізніше – на другий-третій день після зараження.
Як лікувати подібні симптоми?
Будь ГРЗ, що супроводжується високою температурою, особливо у грудних дітей, необхідно лікувати під контролем педіатра. При неправильній тактиці воно може спровокувати важкі ускладнення, такі, як бронхіт, пневмонія, отит або гайморит. Якщо температура тіла малюка лише трохи перевищує норму, ви можете спробувати справитися з хворобою самостійно.
Температура, кашель, нежить у дитини
Приблизно 5-6 разів на день необхідно промивати ніс розчином, після чого в кожну ніздрю слід закапати масляні краплі, наприклад, Піносол. Крім того, за допомогою небулайзера корисно робити інгаляції з фізіологічним розчином, смерековим маслом або настоєм шавлії.
Від сильного виснажливого кашлю добре допомагає популярний засіб народної медицини – сік чорної редьки з медом. Також дитині можна давати такі протикашльові сиропи, як Лазолван, Проспан або Гербион.
У будь-якому випадку, не варто занадто сильно захоплюватися самолікуванням. Якщо загальний стан дитини не покращується протягом декількох днів, негайно зверніться до лікаря.
Читайте також
Дитина сильно кашляє - що робити?
Дитина сильно кашляє - що робити?
Кашель - це досить поширена проблема як серед дітей, так і серед дорослих. Але коли він проявляється досить сильно, це приносить чималий дискомфорт
Як лікувати кашель у немовляти?
Як лікувати кашель у немовляти?
Виникнувша як завжди недоречно застуда, часто супроводжується кашлем. А якщо хворий не дорослий, а дитина? Батьки, які мають досвід у вихованні
Алергія у дітей: ознаки і причини
Алергія у дітей: ознаки і причини
Алергія у дітей - це ознака надчутливість імунної системи дитячого організму при повторюваних діях алергену на раніше роздратований таким алергеном
Як правильно лікувати нежить у немовляти
Як правильно лікувати нежить у немовляти
Нежить - це запальне захворювання слизової оболонки носа, супутнє ГРЗ, ГРВІ або застуді. У цій ситуації найчастіше застосовується позначення риніт.
Як лікувати нежить у немовляти?
Як лікувати нежить у немовляти?
Нежить - одне з найпоширеніших захворювань, їм страждають як дорослі, так і малеча. Як лікувати нежить у немовляти? І чи можна використовувати ліки?
Якщо дитина захворіла
Якщо дитина захворіла
Це завжди дуже велике випробування для всієї сім'ї, коли дитина хворіє. Але уникнути хвороб зовсім не виходить, та й не потрібно прагнути до цього.