Пюре для немовлят

Пюре для немовлят
Всіх молодих батьків турбує питання, які пюре можна давати немовляті, а з якими краще почекати? Як правильно вибрати інгредієнти і зробити пюре для грудничка? Спробуємо відповісти на ці питання.
З якогось пюре почати?
Починати давати пюре немовлятам потрібно поступово, і воно обов'язково повинно бути однокомпонентним. Краще починати зі зрілого розм'якшеного банана, його можна давати вже з двох місяців.

Коли можна давати пюре немовляті?



  • В 3 місяці вже можна давати яблучне пюре . Досить починати з чайної ложечки. До 10-12 місяців довести обсяг пюре до 100 р. Можна годувати малюка пюре з банана, чорносливу (в день по 2-4 чайні ложечки), використовувати консервоване пюре, що продається в магазинах і аптеках.

  • У 35 місяці починаємо давати пюре з овочів (картоплі, моркви, морквяно-яблучне і т. д.).

  • З 4-5-місячного віку вводять в раціон пюре з кабачків , білокачанної капусти.

  • З 7-ми місячного віку можна починати давати м'ясне пюре для грудничка.


  • Рецепти пюре для немовлят


    Овочеве пюре
    Для початку потрібно робити однокомпонентним, а коли малюк розкусить пюре з різних овочів, їх можна змішувати між собою. Для першого прикорму відмінно підійде пюре з кабачка, брокколі.
    1. Пюре з брокколі
    Інгредієнти:

  • 3-4 суцвіття брокколі (за вагою приблизно 100 гр);

  • 1 ч. л. рослинної олії (краще оливкова або лляне).


  • Приготування:
    Промийте суцвіття капусти і відваріть у воді або на пару. Вариться брокколі швидко - всього за 15 хвилин. Відварену овоч розімніть в кашку за допомогою блендера, якщо необхідно, додайте трохи води до потрібної густоти. У готове пюре додайте масло.
    2. Пюре з цвітної капусти з морквою
    Інгредієнти:

  • 1 морква;

  • 150 гр цвітної капусти;

  • шматочок вершкового масла.


  • Приготування:

    Очищаємо і моєму овочі. Ріжемо моркву і заливаємо невеликою кількістю води, починаємо варити. Коли морквина вже стане м'якою, туди ж додаємо розділену на суцвіття капусту. Потрібно варити на невеликому вогні до тих пір, поки овочі не розм'якшаться до такої міри, щоб їх можна було розім'яти в кашу (хвилин 15 після закладання цвітної капусти). Готові овочі протираємо на дрібній тертці, підливаємо гарячий бульйон або за бажанням молоко. Знову ставимо не повільний вогонь і кип'ятити 2 хвилини. Вершкове масло додаємо у вже готове пюре. Таке пюре можна давати, коли дитина вже засвоїла перші овочеві прикормы.
    М'ясне пюре
    1. Пюре зі свинини
    Інгредієнти:

  • нежирне філе свинини;

  • вода для бульйону.


  • Приготування:
    Гарненько промийте м'ясо, позбавте його від жирових прошарків і жив, наріжте на шматочки. Протягом години варіть м'ясо у воді без солі. Готова свинина повинна вийти м'яким і легко зіб'ється в блендері в однорідне пюре. Доведіть блюдо до потрібної консистенції рештою бульйоном.
    2. Дитяче м'ясне пюре з морквою
    Візьміть наступні інгредієнти:

  • шматочок телятини (100 гр.);

  • 1 морквина;

  • третину склянки молока або молочної суміші;

  • кубик вершкового масла.

  • Пюре для немовлят

    Приготування
    М'ясо, очищене від плівок і жиру, промиваємо під струменем води, ріжемо на кубики, кладемо в каструлю і заливаємо водою. Доводимо до кипіння, через 5 хвилин міняємо воду і продовжуємо варити до готовності (близько 1 години). Окремо варимо морква (приблизно 20 хвилин). Готове м'ясо і моркву двічі прокручуємо в м'ясорубці через дрібну решітку, потім фарш подрібнюємо в блендері, додаючи бульйон або суміш до пюреобразного стану. Важливо добре перетерти м'ясо, так як малюки воліють гомогенну консистенцію. Ліпший в пюре шматочок м'яса може надовго відвернути його від цього смачного і корисного страви. Вийшло пюре заправляємо маслом.