Все про вагітність, пологи
і виховання малюка

Печія під час вагітності

17-09-2014, 22:33
762
0
Печія під час вагітності
Причиною печії під час вагітності як і причиною печії у будь-якої людини, є підвищений вміст вуглеводів в їжі.
Вуглеводи у невеликих кількостях містяться в овочах і слабокислих фруктах, і вживання їх не призводить до виникнення неприємних відчуттів у шлунково-кишковому тракті.
У деяких продуктах вміст вуглеводів досить істотно.
До них відносяться:




цукор, солодощі, мед




фрукти та вироби з них: повидла, джеми, компоти




рис і каші




хліб, булки, печиво




кондитерські вироби: цукерки, торти




макаронні та інші борошняні вироби




картоплю, картопляне борошно, пудинги, киселі




горох і квасоля




солодкі напої (соки, нектари, кока-кола " і подібні до неї).



Кількість вуглеводів, уживаних у їжу протягом дня, не повинно перевищувати 49 грамів в чистому вигляді.
100 грамів гречаної каші, для прикладу, містить 74% грама вуглеводів або цукру. Назви цих цукрів, в залежності від того в яких продуктах вони містяться, мають різні назви: глюкоза, сахароза, фруктоза, декстроза, мальтоза, галактоза і так далі
Загальним для всіх вуглеводів є одне: їх шлях розщеплення в організмі в так званому циклі Кребса.
Процес розщеплення вуглеводів в шлунку у пентозном циклі супроводжується виділенням двоокису вугілля, потім вугільної кислоти, і в присутності кухонної солі соляної кислоти.

Саме підвищена продукція соляної кислоти і є причиною печії.
Процес цей посилюється закидом жовчі в шлунок, яка надходить у нормі в дванадцятипалу кишку.
Замість того, щоб переробляти жири в інших відділах тонкого кишечника, жовч потрапляє в шлунок, додатково викликаючи відчуття гіркоти у роті.
Підвищене вживання вуглеводів під час вагітності часто пов'язано зі зміною смакових пристрастей у вагітної жінки.
Однак більш вагомою причиною є погіршення рівня життя населення.

Хлібобулочні вироби, каші, макаронні вироби обходяться набагато дешевше, ніж повноцінні продукти харчування.
Повноцінними продуктами є м'ясо, копченості, риба, масло, яйця, сир, сири.
Невелика кількість вуглеводів у їжі не дозволяє вироблятися надмірною кількістю соляної кислоти слизовою оболонкою шлунка, і поява печії стає неможливим.
Читайте також
Цукор в крові у вагітних
Цукор в крові у вагітних
Наявність цукру в крові (а саме глюкози) в кількості 6 ммоль на літр крові є фізіологічною нормою. Оскільки кількість крові ...
Харчування при інфекційних захворюваннях
Харчування при інфекційних захворюваннях
При таких дитячих інфекційних захворюваннях як кір, корева краснуха, скарлатина , вітряна віспа, епідемічний паротит, харчування дитини повинно
Харчування дитини при печії
Харчування дитини при печії
Печія з'являється, коли шлунковий сік з якихось причин проникає в нижній відділ стравоходу; соляна кислота, що міститься в шлунковому соку, дратує
Дієта № 0
Дієта № 0
Показання та характеристика. Ця дієта показана тим хворим, які перенесли операції на шлунково-кишковому тракті; інше свідчення - важке
Дієта № 1а
Дієта № 1а
Показання та характеристика. Дієта показана хворим з виразковою хворобою шлунка і дванадцятипалої кишки в період різкого загострення, при
Печія у дитини: причини
Печія у дитини: причини
Печією називається відчуття печіння в шлунку, що супроводжується здуттям живота, відрижки і неприємним відчуттям кислоти в ротовій порожнині.