Все про вагітність, пологи
і виховання малюка
» » Вагітна я?

Вагітна я?

31-01-2016, 19:53
3561
0
Вагітна я?
Як відомо, у кожної жінки свій організм. Одна може відчути настання вагітності з першого дня, а інша не буде знати про свій цікавий стан до початку ворушіння плода. Дама, яка очікує дитину, може відчувати деякі непрямі ознаки, а може, і взагалі нічого незвичайного не відчувати. Тому у кожної з нас, рано чи пізно, виникає питання: як дізнатися, чи вагітна я?
Ознаки вагітності

  • Першою ознакою вагітності є припинення місячних. Однак відсутні менструації можуть і з інших причин, наприклад, при дисфункції яєчників .

  • Збільшення грудей, пігментація сосків може спостерігатися вже на другому тижні вагітності. Причина цього — зміни гормонального фону в організмі жінки.

  • При вагітності у жінки можуть бути так звані помилкові місячні: під час прикріплення зародка у майбутньої мами можуть виникати тягнучі болі в нижній частині живота та кров'янисті виділення. Такі стани можуть виникати у вагітної і в дні передбачуваних менструацій на четвертої, восьмої, дванадцятої тижнях.

  • Прискорене сечовипускання є ще однією з ознак вагітності після затримки місячних. Прикріплення плодового яйця до стінки матки є сигналом до вироблення організмом специфічного гормону ХГЛ. У цей період тест на вагітність покаже дві смужки. Відбувається це подія, знову ж, у кожної з нас, в різний час.

  • Ранній токсикоз може з'явитися буквально через два дні після зачаття. Причому нудити вас може не тільки вранці, але і в будь який інший час дня. Така нудота найчастіше триває до другого триместру. А деякі жінки можуть взагалі не відчувати цього неприємного нездужання.

  • Непрямими ознаками настання вагітності є різкі перепади настрою у жінки, швидка стомлюваність, зайва сонливість, зміна смаку.


  • Як бачимо, існує багато ознак, але чи всі у вас, і через скільки часу вони з'являються — все дуже індивідуально. Одним із найбільш простих, але достатньо достовірних способів визначення настання вагітності є аптечний діагностичний тест. Крім цього, можна скористатися способом вимірювання базальної температури . В лабораторних умовах визначити настання вагітності можна за допомогою спеціального аналізу крові, взятої з вени. Ну а найбільш точно кожна з нас може визначити, чи вагітна я, як правило, тільки при відвідуванні лікаря-гінеколога.

    Ознаки помилкової вагітності у жінок


    Сьогодні нерідкі випадки помилкової вагітності у жінок. Причому таке психофізіологічний стан може спостерігатися як у молодих дівчат, так і у зрілих дам. Жінка може цілком реально відчувати себе вагітною.
    До помилкових ознаками вагітності, які відчуває така жінка, відноситься відсутність менструацій, і нудота, збільшення живота і молочних залоз. Іноді така «помилкова вагітна» може навіть відчувати рухи плоду.
    Зроблений жінкою в такому стані тест на вагітність, дасть, швидше за все, помилковий результат. Однак на першому ж прийомі у гінеколога за допомогою сучасної
    Вагітна я?
    апаратури легко встановлюється факт відсутності вагітності.
    В групу ризику по помилкової вагітності найчастіше потрапляють жінки сприйнятливі і недовірливі, які випробували сильне психічне або емоційне потрясіння. Це можуть бути дівчата, панічно бояться небажаної вагітності, або зрілі дами, які тривалий час не можуть зачати дитину. Можливо, у такої жінки в минулому були мертвонароджені діти або ж викидні.
    Якщо у жінки лікарі встановили помилкову вагітність, їй необхідно, крім відвідування гінеколога, ще й спостереження у психотерапевта.
Читайте також
Ознаки вагітності до місячних
Ознаки вагітності до місячних
Багато жінки з нетерпінням чекають чергової затримай, щоб підтвердити свої перші відчуття настання вагітності. Інші ж не помічають зовсім свого
Ознаки вагітності - тиждень
Ознаки вагітності - тиждень
Двушка, планують довгоочікувану вагітність так і не терпиться дізнатися, чи відбулося зачаття. Багато намагаються знайти найменші прояви вже на
Імплантанційне западіння базальної температури
Імплантанційне западіння базальної температури
За графіком базальної температури можна судити про репродуктивне здоров'я жінки, про процесах овуляції, наближення місячних, або про імплантацію
Відчуття в перші дні вагітності
Відчуття в перші дні вагітності
Коли пара довго планує вагітність, то очікування результату подібно борошні. Тоді, звичайно ж, молодим батькам хочеться якомога швидше дізнатися, чи
Несправжня вагітність у жінок: симптоми
Несправжня вагітність у жінок: симптоми
На жаль, деякі жінки стикаються з таким поняттям як помилкова вагітність . Це таке явище, коли жінка вважає, що вагітна, але такі висновки хибні.
Самі ранні ознаки вагітності
Самі ранні ознаки вагітності
Самим раннім ознакою вагітності є повна відсутність менструацій. Проте ця ознака може бути недостовірним, особливо якщо у вас спостерігається