Все про вагітність, пологи
і виховання малюка
» » Як розрахувати термін вагітності по тижнях з описом? Способи визначення дати зачаття

Як розрахувати термін вагітності по тижнях з описом? Способи визначення дати зачаття

9-03-2019, 16:58
2661
0
Майже кожна жінка хоче рано чи пізно народити дитину. І цей процес ще з самого зачаття вимагає певної підготовки. Також незайвим буде знати, як розрахувати термін вагітності по тижнях. З описом даного процесу ми постараємося ознайомитися нижче. Практика показує, що зробити це жінці без проблем з менструацією легко. Правда, іноді доведеться постаратися для того, щоб не помилитися. Уважна жінка ніколи не пропустить момент зачаття дитини. А це - основна інформація, що допомагає дізнатися, чи відбулося запліднення, а також скільки часу плід вже розвивається.

Про зачаття

Перед тим як розрахувати терміни вагітності у жінок в тижнях і не тільки, треба розібратися, яким чином відбувається зачаття. Ці відомості допоможуть кожній майбутній мамі зрозуміти, за яких обставин варто насторожитися.
Як розрахувати термін вагітності по тижнях з описом? Способи визначення дати зачаття
Зачаття відбувається шляхом запліднення що вийшла з фолікула зрілої яйцеклітини сперматозоїдом. Найбільше шансів на появу вагітності мається на овуляцію. Вона настає приблизно на чотирнадцяті добу циклу. А точніше, у його середині. Тим не менш, навіть якщо у жінки не було незахищеного сексу в овуляцію, вона все одно може завагітніти. Сперматозоїди можуть зберігати свою рухливість близько тижня. А значить, незахищений статевий акт приблизно за тиждень до і через 2-3 дні після овуляції здатний привести до успішного зачаття. Але як можна розрахувати термін вагітності? З описом даної операції ознайомимося далі. Всі запропоновані нижче методики отримання необхідних даних є ефективними і досить достовірними. Але помилки все одно не виключені.

Різні терміни

Варто також звернути увагу на те, що термін "цікавого положення" в лікарів буває різним. На даний момент дівчині можуть повідомити акушерський та ембріональний термін вагітності. Тільки не зовсім зрозуміло, з чим доведеться мати справу. Акушерський термін вагітності відраховується починаючи з початку останніх критичних днів, а ембріональний - безпосередньо з зачаття. При цьому другий на два тижні менше першого. Це нормальне явище.

Способи вирішення завдання

Як вважати термін вагітності? По тижнях розрахувати його можна, якщо знати, коли саме відбулося зачаття. Далі від поточної дати необхідно просто відняти день зачаття. Отриманий термін - це і є період розвитку вагітності. Саме тому загостримо увагу безпосередньо на визначенні першого дня зачаття малюка. На даний момент домогтися необхідного жінці результату можна:
  • скориставшись спеціальним тестом;
  • календарним методом;
  • використовуючи графік базальної температури;
  • за допомогою спеціальних онлайн-калькуляторів;
  • шляхом звернення до гінеколога;
  • за допомогою відвідування кабінету УЗД.
  • В насправді все простіше, ніж здається. Особливо якщо заздалегідь підготуватися і ретельно стежити за організмом. Далі розглянемо всі існуючі варіанти розвитку подій.

    Календарний спосіб

    Як дізнатися термін вагітності по тижнях? Розрахувати дату зачаття і поточний час розвитку плоду можна календарним способом. Він чудово підходить жінкам з регулярним циклом.
    Як розрахувати термін вагітності по тижнях з описом? Способи визначення дати зачаття
    Щоб скористатися оним, рекомендується виконати наступні дії:

  • Визначити день овуляції. Це приблизно середина циклу. В ідеалі скористатися для визначення овуляції УЗД і спеціальними тестами для домашнього застосування.
  • Згадати, коли були останні критичні дні і незахищений статевий акт.
  • Відняти від поточної дати день дату зачаття, а також день, коли почалася остання за рахунком менструація.
  • В ході описаних дій жінка підрахує відразу і ембріональний, і акушерський термін вагітності відповідно. Головне - пам'ятати, що статеві акти більш ніж за тиждень до овуляції, як правило, не приводять до "цікавого положення".

    Тести на вагітність

    Як точно розрахувати термін вагітності по тижнях? Це далеко не сама важка задача. Особливо якщо жінка має регулярний менструальний цикл. Щоб добитися необхідного результату, можна придбати електронний тест на вагітність. Такий пристрій найчастіше дозволяє не тільки судити про успішність зачаття, але і показує, як давно дівчина завагітніла. А точніше, акушерський термін "цікавого положення".
    Як розрахувати термін вагітності по тижнях з описом? Способи визначення дати зачаття
    Для щоб отримати необхідні дані обраної методикою, потрібно зробити наступне:
  • Придбати електронний тест на вагітність, який показує термін вагітності. Наприклад, Clearblue.
  • Дочекатися затримки менструації. До цього моменту результати будуть недостовірними.
  • Підставити тест під струмінь ранкової сечі. Можна також зібрати біоматеріал в стерильний контейнер, а потім опустити в нього один кінець тесту.
  • Потримати приймач в сечі 5 секунд.
  • Покласти пристрій на рівну суху поверхню. Іноді робити це не обов'язково.
  • Після виконаних дій жінка побачить, вагітна вона. Якщо так, електронний тест покаже не тільки успішне зачаття, але і термін "цікавого положення" в тижнях.
    Важливо: придбати такий тест можна в аптеках і навіть в інтернеті.

    Графік температури

    Розрахувати, який зараз термін вагітності по тижнях, не так важко, як може здатися на перших порах. З цим завданням, як вже було сказано, впорається кожна жінка. Головне - розібратися, як діяти за тих чи інших обставин. Для визначення дати зачаття можна побудувати так званий графік базальної температури. Правда, такий прийом допомагає отримати достовірну інформацію тільки тим дамам, які ведуть графік БТ кілька менструальних циклів. Інструкція по досягненню відповідної мети виглядає так:
  • Щодня проводити вимірювання базальних температур і записувати їх в спеціальний календар. Бажано також наносити точки-позначки на графік.
  • Побудувати графік БТ.
  • Подивитися на отримані дані. Під час овуляції БТ зростає. Вона може досягати 375 градуса за Цельсієм. Якщо зачаття не відбулося, всі потихеньку приходить в норму. В іншому випадку температура буде залишатися підвищеною.
  • Як тільки дата зачаття відома, можна без проблем розрахувати термін вагітності по тижнях після ЕКЗ і не тільки. Практика показує, що все це дуже просто і зрозуміло. Навіть підліток зможе домогтися потрібного результату. Головне-уважно ставитися до свого організму. Якщо жінка спочатку не вела графік БТ або має нерегулярні критичні дні, від цього підходу краще відмовитися. Він видасть недостовірні результати.
    Як розрахувати термін вагітності по тижнях з описом? Способи визначення дати зачаття

    Калькулятори в мережі

    Розрахувати термін вагітності двійнею по тижнях (або одним малюком) можна автоматично. А точніше, за допомогою спеціальних веб-сервісів. Вони називаються калькуляторами. У нашому випадку - калькуляторами вагітності. Зазвичай такі сервіси розташовуються на різних жіночих веб-сайтах інформаційного характеру. Працюють цілодобово і абсолютно безкоштовно.
    Хочеться розрахувати термін вагітності по тижнях? З описом декількох шляхів підрахунків відповідних відомостей вже ознайомилися. Щоб скористатися для цієї затії онлайн-калькулятором, потрібно:
  • Відшукати калькулятор вагітності. Наприклад, на сайтах "Бейбі.ру" або "Бейбиблог".
  • Вказати тривалість менструального циклу.
  • Виставити в спеціально відведених вікнах електронної форми дату останньої менструації. Мається на увазі її початок.
  • Натиснути на кнопку, що відповідає за початок проведення необхідних підрахунків.
  • Швидко, просто і дуже зручно! Тепер залишається трохи почекати - система обробить з'явилася на екрані форму. Почекавши кілька секунд, користувач побачить на екрані інформацію про дату зачаття. Що далі? Деякі калькулятори відразу показують, скільки та для яких саме дат становить вагітність. Якщо цих даних немає, жінка повинна просто визначити різницю між поточною датою і часом успішного запліднення яйцеклітини. Елементарні математичні дії і нічого зайвого!
    Як розрахувати термін вагітності по тижнях з описом? Способи визначення дати зачаття

    По ПДР

    Як вважати термін вагітності по тижнях? Розрахувати дату зачаття, а потім визначити різницю між поточною датою і часом успішного запліднення яйцеклітини. Це, як показує практика, не так вже й важко. Достатньо знати математику на шкільному рівні.

    Нестандартним способом отримання цікавить жінку інформацію є визначення дати зачаття за ПДР. При цьому "цікаве положення" зберігається протягом дев'яти місяців. Візьмемо ситуацію без патологій. Саме їх потрібно "відмотати назад" від передбачуваної дати пологів. Що далі? Якщо потрібно визначити, який термін вагітності на даний момент, жінка повинна просто порахувати, скільки тижнів і днів минуло з моменту запліднення яйцеклітини до сьогоднішньої доби. Все, як можна було помітити, гранично просто і зрозуміло. Щоправда, таке рішення не користується особливим попитом.

    Гінекологічний календар

    Як точно розрахувати термін вагітності по тижнях? Якщо є підозри на наявність у дівчини "цікавого положення", жінці доведеться поквапитися і звернутися до лікаря. Варто записатися до гінеколога. Цей фахівець за допомогою свого гінекологічного календаря підрахує час розвитку плоду і повідомить ПДР. Дуже зручно! Все, що потрібно повідомити свого гінеколога - це перший день останнього перед потенційним зачаттям менструальним циклом. Лікар виставить названу дату на календарі, а той покаже, коли саме відбулося зачаття, а також термін розвитку плода на момент звернення дівчини до гінеколога. Також, як ми вже казали. за допомогою цього календаря вдасться зрозуміти, коли саме чекати поповнення в родині.
    Як розрахувати термін вагітності по тижнях з описом? Способи визначення дати зачаття
    Важливо: перед візитом до гінеколога також рекомендується зробити аналіз крові на гормон людини". Стрімко підвищує він саме при вагітності. Не виключено, що затримка менструації викликана якимись гормональними збоями, а не успішним зачаттям малюка.

    УЗД в допомогу

    Щоб розрахувати терміни вагітності у жінок в тижнях,часто доводиться звертатись за допомогою до лікарів-фахівців. Ні один самостійний прийом, запропонований до уваги раніше, не дає достовірних результатів. Всі вони можуть помилятися, так як жіночий організм під впливом зовнішніх факторів, хвороб і гормонів може зрушувати менструальний цикл і овуляцію. Це завдає чимало клопотів при визначенні часу зачаття малюка. Щоб не доводилося замислюватися над тим, як можна розрахувати термін вагітності по тижнях (з описом деяких методик отримання відповідних відомостей вже вдалося познайомитися), потрібно просто вдома зробити спеціальний тест (можна також звернутися за них у клініку), а потім звернутися до лікаря в кабінет УЗД. Тільки за допомогою дослідження органів малого таза за допомогою УЗД вдасться зрозуміти, чи є вагітність. І якщо так, то який його термін на момент звернення пацієнтки за відповідною послугою. Як правило, занадто ранній візит в кабінет УЗД виявляється неефективним - плід можуть переплутати з пухлиною або запальним процесом. Приблизно на 6 тижні "цікавого положення" у майбутнього малюка з'являється серцебиття. І вже в цей час можна точно зрозуміти, чи дійсно вагітність має місце, а також який її строк. Потрібно розрахувати термін вагітності? Скільки тижнів розвивається плід? Тоді кожна дівчина повинна вибрати спосіб діагностики "цікавого положення". З цією інформацією, як ми вже говорили, отримати дані про поточної стадії розвитку плоду не складе ніякої праці. Термін вагітності на УЗД розрахувати по тижнях не складе праці. Важливо: у фахівця УЗД-кабінету обов'язково потрібно уточнити, про який саме термін "цікавого положення" він каже. Тоді не складе праці ще й зрозуміти, коли йти в декретну відпустку на роботі. І з'ясувати до візиту до гінеколога день, коли жінка повинна народити "за планом".

    Формула Негеле і її допомогу

    Але і це ще не все! Щоб не заплутатися, жінка може використовувати спеціальний календар вагітності по тижнях. Розрахувати термін декретної відпустки на роботі при цьому допоможе інформація про те, скільки саме дітей буде народжувати дівчина. Зазвичай в декрет йдуть на 30 тижні "цікавого положення", а після нього знаходяться у відпустці по здійсненню нагляду за новонародженим. У будь-якому разі потрібно розуміти, як правильно підрахувати термін вагітності на поточний момент. Приміром, за допомогою формули Негеле. Вона допомагає домогтися потрібного результату до візиту до гінеколога. Щоб впоратися з поставленим завданням подібним чином, потрібно:
  • З'ясувати, коли був перший день останніх критичних днів.
  • Відняти від отриманої дати 90 діб.
  • Додати тиждень. Вийде момент, коли жінка повинна народити. Зрозуміло, при вагітності, що нормально розвивається.
  • Відняти від ПДР 280 днів. В цьому випадку вдасться дізнатися, коли відбулося зачаття.
  • Порахувати різницю в тижнях і днях між поточною датою і вдень, коли відбулося зачаття малюка.
  • Готово! Такий спосіб, як правило, використовується гінекологами для підрахунку ПДР. Останні 2 кроки запропонованого керівництва допомагають жінкам в домашніх умовах дізнатися, який зараз термін розвитку "цікавого положення".
    Як розрахувати термін вагітності по тижнях з описом? Способи визначення дати зачаття

    Замість висновку

    Ми з'ясували, яким чином можна розрахувати термін вагітності по тижнях. З описом можливих методів отримання відомостей вдалося ознайомитися максимально детально. Практика показує, що все гранично просто. Трохи уважності до власного організму - і справу зроблено! Яким методом краще користуватися? Електронними тестами і УЗД-дослідженням у лікаря в кабінеті. Також рекомендується при підозрах на вагітність звернутися до гінеколога. А ось графік БТ і календарний метод підрахунку терміну "цікавого положення" можуть підвести.
Читайте також
Розташування матки по тижнях вагітності. Як змінюється розмір матки і плоду ...
Розташування матки по тижнях вагітності. Як змінюється розмір матки і плоду ...
Для більшості навколишніх вагітність стає очевидною тільки з того моменту, коли животик мами помітно округляється. Проте вже з першого тижня після
Ознаки зачаття
Ознаки зачаття
Жінки, які мріють випробувати щастя материнства, затамувавши подих чекають затримки місячних. Але 2 тижні - це так довго, і тягнутися вони цілу
Ознаки вагітності - тиждень
Ознаки вагітності - тиждень
Двушка, планують довгоочікувану вагітність так і не терпиться дізнатися, чи відбулося зачаття. Багато намагаються знайти найменші прояви вже на
Може нудити на першому тижні вагітності?
Може нудити на першому тижні вагітності?
Вагітність може бути настільки бажаною, що жінка намагається відшукати в собі будь-яке підтвердження доконаного дива, вже з першого дня від
Через скільки днів після зачаття наступає вагітність?
Через скільки днів після зачаття наступає вагітність?
Процес зародження нового життя таємничий, воістину дивний і неймовірно складний! Для пари, яка планує дитинку, хвилюючим є питання, коли настає
Як завагітніти після місячних?
Як завагітніти після місячних?
Менструація - це відправна точка в момент зачаття дитини. Саме цей фізіологічний процес говорить про готовність жіночого організму до зачаття і