Все про вагітність, пологи
і виховання малюка
» » "Деринат" при вагітності (2 триместр): інструкція із застосування, дозування та відгуки

"Деринат" при вагітності (2 триместр): інструкція із застосування, дозування та відгуки

9-03-2019, 17:53
1541
0
Ніхто не застрахований від будь-якого роду захворювань інфекційного характеру. Особливо ретельно повинні берегти себе вагітні жінки, так як протилежне ставлення може нашкодити плоду. Імунітет майбутньої матері в цей час ослаблений. Пов'язано з тим, що організм створює необхідні умови для надійного прикріплення ембріона до стінки матки, знижуючи агресивність її власного імунітету, щоб не відбулося відторгнення. Важливо враховувати певні сезонні спалахи вірусної інфекції. Варто заздалегідь до них підготуватися. Але якщо людина вже заразився, то в такій ситуації, крім антибіотиків (якщо інфекція бактеріальної природи) або противірусних (якщо інфекція вірусної природи) препаратів, лікарі рекомендують іммунностимулятори та імуномодулятори — лікарські засоби, що підвищують рівень імунітету, який при захворюванні ще більше слабшає. Одним з ефективних засобів для посилення роботи імунітету є «Деринат». А можна застосовувати при вагітності в 2 триместрі препарат, знають не всі.

Загальна характеристика

«Деринат» є ліками вітчизняного виробництва. Це рідина, яка прозора і не має кольору.
"Деринат" при вагітності (2 триместр): інструкція із застосування, дозування та відгуки
Діючим компонентом є дезоксирибонуклеат натрію, який являє собою продукт витяжки з молока цінних видів риб.

Фармакологічна дія

«Деринат» володіє імуномодулюючою дією. Він впливає на клітинний і гуморальний імунітет, підвищуючи опірність організму по відношенню до дії вірусів і бактерій, а також грибків.
"Деринат" при вагітності (2 триместр): інструкція із застосування, дозування та відгуки
Крім того, «Деринат» має репаративну та регенеруючою дією. Препарат сприяє швидкому загоєнню ран і відновлення пошкоджених тканин. Крім цього, відрізняється протизапальну, протипухлинну, протиалергічну діями. Він здатний виводити токсини і вільні радикали з організму. «Деринат» добре всмоктується і швидко розподіляється через кровоносну і лімфатичну системи, виводиться з калом і сечею.

Форма випуску

Випускається препарат у вигляді розчину для зовнішнього застосування (спрей "Деринат" при вагітності в 2 триместрі, краплі). А також розчину для внутрішньом'язових ін'єкцій (можна вводити підшкірно, але не можна робити внутрішньовенно).

Показання та протипоказання

Основні показання:
  • ГРВІ (гострі респіраторно-вірусні інфекції);
  • риніти, гайморити, фронтити;
  • бронхіти, запалення легенів;
  • стоматити;
  • трофічні виразки, опіки, обмороження;
  • запальні захворювання сечостатевої системи;
  • алергічні реакції і багато інші захворювання.
  • Протипоказання:

  • індивідуальна непереносимість;
  • людям з цукровим діабетом приймати суворо під контролем лікаря.
  • Побічні ефекти:
  • у вигляді крапель — побічних дій виявлено не було;
  • у вигляді ін'єкцій при швидкому введенні можлива хворобливість в місці уколу і підвищення температури тіла, яке швидко проходить;
  • у людей, страждаючих цукровим діабетом, препарат може спричинити зниження рівня глюкози в крові
  • Детальну інформацію про «Деринате» можна прочитати в офіційній анотації, затвердженій виробником. Перед купівлею і застосуванням препарату обов'язково рекомендується проконсультуватися з лікарем.

    Застосування під час вагітності

    «Деринат» випускається для дорослих і дітей. Необхідність призначення препарату вагітним оцінюється медичним фахівцем і залежить від термінів вагітності.
    "Деринат" при вагітності (2 триместр): інструкція із застосування, дозування та відгуки
    У період виношування та лактації лікарський препарат не рекомендують застосовувати. Але якщо виникла така необхідність, то «Деринат» використовують строго по призначенню лікаря і під його наглядом. Необхідно врахувати, що на всіх термінах вагітності не можна застосовувати ліки внутрішньом'язово, якщо тільки це не загрожує життю матері, що може визначити тільки лікар.

    Застосування на ранніх термінах вагітності

    Хоча «Деринат» є ліками, що включає натуральні компоненти, вкрай рідко він може викликати не настільки серйозні побічні ефекти. З урахуванням його стимулюючого впливу на імунітет, вагітним слід уникати його застосування. Так зазначено в інструкції у зв'язку з тим, що досліджень на вагітних жінках не проводилося.
    "Деринат" при вагітності (2 триместр): інструкція із застосування, дозування та відгуки
    Необхідно бути вкрай обережними на ранніх стадіях, коли ембріону потрібно прикріпитися до стінки матки. Провокація посилення роботи імунної системи може ввести його в оману" — і ембріон буде сприйнятий як чужорідне тіло, що загрожує відторгненням. Краще знайти альтернативу препарату. Якщо користь перевищує ризик, лікар може призначити «Деринат» під час вагітності в 2 триместрі виключно для зовнішнього застосування (місцевим чином, у вигляді полоскань, у формі закапування).

    Застосування у другому триместрі вагітності

    У цей період прикріплення ембріона сталося і плід тримається міцно, ґрунтовно, сформувалися органи. Але все ж небезпека переривання вагітності зберігається, хоча ймовірність знижується. Саме тому лікар може призначити краплі "Деринат" при вагітності в 2 триместрі. За відгуками, діє препарат ефективно.
    "Деринат" при вагітності (2 триместр): інструкція із застосування, дозування та відгуки
    Вплив інфекцій та захворювань грибкової етіології може не тільки зашкодити матері, але й викликати різноманітні мутації, призвести до відставання у розвитку дитини. Якщо наслідки і загроза розвитку ускладнень небезпечніше, ніж можливий шкоди «Дерината» при вагітності в 2 триместрі, то доктор робить вибір на користь препарату. Але також необхідно дотримуватися безпечної дозування. Деякі можуть подумати, що препарат не небезпечний і чим більше, тим краще і швидше пройде одужання. Всю інформацію про дозування потрібно отримати заздалегідь у лікаря.

    Застосування в третьому триместрі вагітності

    У цей період організм майбутньої матері готується до пологів, і він вже не сприймає дитину як загрозу або щось чужорідне. При таких інфекційних захворюваннях, як ГРВІ та грип, лікарі призначають "Деринат" досить часто, так як препарат дуже ефективний у боротьбі з ними.
    "Деринат" при вагітності (2 триместр): інструкція із застосування, дозування та відгуки
    Доктор обов'язково розпитує жінку про можливі випадки алергічної реакції на ліки та підбирає необхідну схему лікування.

    Заходи для вагітних

    Найчастіше «Деринат» не має побічних дій. Однак рідкісні випадки можливі. Рекомендації:
  • Застосовувати препарат тільки тоді, коли необхідність у цьому значніше можливого ризику ускладнень захворювання.
  • Звернути увагу, що «Деринат» посилює активність антибіотиків та противірусних препаратів. Тому можливе скорочення періоду лікування ними.
  • Необхідно витримати інтервал 1 годину між застосуванням «Дерината» і антибактеріальних, противірусних та протигрибкових засобів.
  • У людей, У яких була виявлена нестерпність компонентів ліки, може з'явитися місцева алергічна реакція у вигляді наступної симптоматики (на шкірі або слизових): почервоніння, печіння, поколювання, роздратування, оніміння, набряки, утворення пухирів, лущення шкіри.
  • Застосування пов'язок з «Дерината» на пошкоджені тканини внаслідок опіків або некрозу може спровокувати процес відторгнення.
  • У тих, хто страждає на цукровий діабет, «Деринат» може викликати зниження рівня цукру в крові.
  • Препарат несумісний з жирними ліками (мазі, олії тощо) та розчином перекису водню.
  • При ін'єкціях можливе нетривале підвищення температури.
  • При простудних захворюваннях медики можуть призначити «Деринат» для полоскання горла або закапування в ніс, при кон'юнктивіті — в очі. Також необхідно враховувати:
  • До того як почати застосовувати «Деринат», потрібно проконсультуватися з лікарем.
  • Прочитати анотацію до препарату.
  • Щоб визначити, чи підходить ліки, не викликає алергії, спочатку можна спробувати закапати по 1 краплі в кожну ніздрю і почекати. Якщо ніякої відповідної алергічної реакції не послідує, то слід спокійно продовжити користуватися «Деринатом».
  • У профілактичних цілях ліки застосовують так: закапують 2 краплі в кожний носовий хід 4 рази на день. Курс складає від 12 днів до двох тижнів.
  • Якщо з'явилися початкові ознаки захворювання, необхідно закапувати по 2 краплі щогодини протягом всього дня. Далі — по 3 краплі 3 рази на добу. Продовжувати два тижні.
  • При захворюваннях носоглотки і (або) пазух (риніту, фарингіту, фронтиту, гаймориту) закопують приблизно 3 або 5 крапель у кожну ніздрю від 3 до 6 разів на добу. Також можна вставляти в носові ходи змочені в розчині «Дерината» ватні кульки або марлеві тампони на 10 хвилин, робити 5 разів на день. Курс лікування може тривати 3 або 4 тижні.
  • Якщо уражено горло або ротова порожнина, то можна проводити полоскання «Деринатом» 4-6 разів на добу. Продовжувати приблизно 5 днів або тиждень. Також препарат застосовують у вигляді спрею. Виконують по 2 впорскування 3 або 4 рази в день. Курс складає від 1 до 3 тижнів. Можна робити інгаляції. Для цього необхідно розбавити розчин «Дерината» у фізрозчині.
  • При захворюваннях очей, наприклад, кон'юнктивітах, ліки потрібно капати по 1 краплі 2-3 рази на день. Продовжувати лікування слід від 14 до 45 днів.
  • У разі виникнення пошкоджень шкіри, що довго не загоюються ділянок роблять аплікаційні пов'язки з «Деринатом». Їх міняють кожні 6 або 8 годин. Таке лікування може проводитися від 2 до 3 місяців.
  • Не рекомендується в період вагітності спринцювати і робити клізми з розчином «Дерината».
  • Препарат для ін'єкцій застосовується лише в крайніх випадках і виключно в умовах лікарні при спостереженні лікарем динаміки. Зазвичай призначають від 10 до 15 уколів. Потім ін'єкції повторюються з інтервалом 1-3 дні.
  • Висновок

    Досі питання з приводу прийому «Дерината» залишається відкритим, оскільки він недостатньо вивчений фахівцями експериментальним методом на вагітних жінках. Однак, якщо коли-небудь приймав препарат і все було добре, не виявилося жодної побічної реакції з боку організму, можна спробувати ним скористатися і під час вагітності, починаючи з другого триместру, але виключно після консультації з лікарем і під його наглядом.
    "Деринат" при вагітності (2 триместр): інструкція із застосування, дозування та відгуки
    Перш ніж приймати «Деринат» під час виношування дитини, потрібно ознайомитися з офіційною інструкцією. За відгуками лікарів, "Деринат" при вагітності в 2 триместрі, інструкція до якої додається, дає хороший результат.
Читайте також
Препарати від кашлю при вагітності в 2 триместрі: інструкція із застосуванн ...
Препарати від кашлю при вагітності в 2 триместрі: інструкція із застосуванн ...
У другому триместрі жінка відчуває себе відносно комфортно в порівнянні з іншими періодами вагітності. Іноді цей стан супроводжується кашлем. Це
Магній Б6 при вагітності: для чого призначають, який краще, інструкція по з ...
Магній Б6 при вагітності: для чого призначають, який краще, інструкція по з ...
Є маса зовнішніх і внутрішніх факторів, які призводять до того, що в нашому організмі не завжди вистачає необхідних речовин в потрібному обсязі. Щоб
«Венарус» при вагітності: інструкція із застосування, протипоказання, відгу ...
«Венарус» при вагітності: інструкція із застосування, протипоказання, відгу ...
Вагітність – складний фізіологічний процес. Організм жінки за короткий термін зазнає серйозні зміни і навантаження. Період гестації у багатьох
"Л-Тироксин" при вагітності: інструкція із застосування, протипоказання, ...
Щитовидна залоза відіграє важливу роль у здоровій роботі всього організму людини. Ендокринна система складається в тісному зв'язку з іншими. Тому
Краплі в ніс для немовлят
Краплі в ніс для немовлят
Нежить у немовляти - справжня катастрофа, адже соплі заважають йому нормально харчуватися материнським молочком. Чим лікувати цей стан повинен
Деринат для дітей
Деринат для дітей
Батьки часто хворіючих дітей постійно задаються питанням зміцнення їх імунітету. На допомогу в цьому випадку крім здорового способу життя та