Все про вагітність, пологи
і виховання малюка
» » Можуть йти місячні при вагітності: відгуки лікарів і жінок

Можуть йти місячні при вагітності: відгуки лікарів і жінок

9-03-2019, 18:05
2787
0
Багато жінок цікавляться питанням про те, чи можуть йти місячні при вагітності. Відгуки з боку фахівців говорять про те, що даний факт має місце. Як правило, поява місячних в даний період є патологічним або фізіологічним процесом. Вагітна жінка в такому випадку повинна в обов'язковому порядку звернутися за допомогою до свого гінеколога, який призначить обстеження. Відгуки про місячні при вагітності з боку гінекологів говорять про те, що в даних ситуаціях найчастіше госпіталізують жінок, щоб зберегти плід. Також слід зазначити, що з цього симптому часто визначають позаматкову вагітність, а також інші малоприємні патології. Такий стан несе в собі якусь небезпеку, так як воно загрожує життю не тільки малюка, але і майбутньої матері. Саме тому варто насторожитися, якщо у вас йдуть місячні при вагітності. Відгуки та особливості даного симптому ми розглянемо в цій статті.
Можуть йти місячні при вагітності: відгуки лікарів і жінок

Загальна інформація

Менструальний цикл у жінок закінчується кровотечею. А якщо криваві виділення не спостерігаються, то це може говорити про виникнення вагітності. Однак у деяких випадках буває таке, що вагітність у жінки настала, але критичні дні все одно є. Таке може виникнути навіть у випадку успішного зачаття. Однак характер виділень буде іншим. Як правило, інтенсивність і рясність місячних стає не такою сильною. У будь-якому випадку жінка повинна звернутися з подібним питанням до свого лікаря, щоб зберегти здоров'я не тільки дитини, але і своє.

Можуть йти місячні при вагітності: відгуки лікарів і жінок

Можуть йти місячні при вагітності?

Відгуки лікарів говорять про те, що під час виношування малюка поява місячних реально. Пояснюється цей факт недостатнім виробленням гормону прогестерону. Справа в тому, що зі збільшенням строку вагітності цей показник повинен збільшуватися нормі, і в такому випадку внутрішньоутробного розвитку малюка ніщо не буде загрожувати. В іншому випадку збільшується ймовірність викидня вже на ранньому терміні.

На ранньому терміні

Про що ще говорять відгуки про місячні при вагітності на ранніх термінах? Лікарі часто пояснюють подібний симптом тим, що слабкий ембріон не здатний прикріпитися до слизової оболонки матки, внаслідок чого відбувається відторгнення. Якщо з'являються місячні в період вагітності на ранньому терміні, то вони тривають протягом декількох годин або днів. При цьому виділення досить мізерні, незвичні відносно свого кольору. Якщо ж через 2 дні все припинилося, то не варто впадати в паніку. Проте в цілях профілактики слід відвідати свого гінеколога.
Можуть йти місячні при вагітності: відгуки лікарів і жінок

На пізньому терміні

Отже, ми з вами розібрали відгуки про місячні при вагітності на ранніх термінах з боку гінекологів. Але про що подібний симптом буде говорити, якщо він виник на пізньому терміні? Незалежно від тривалості та інтенсивності кровотечі, це буде свідчити про прогресуючу патології в організмі жінки. Майбутня мати в обов'язковому порядку повинна відреагувати на подібний симптом.

Як виглядають: відгуки жінок і лікарів

А як виглядають місячні під час вагітності? Відгуки з боку пацієнтів і лікарів схожі в даному питанні. Найчастіше виділення червоного кольору, що відрізняються інтенсивністю. Однак у деяких випадках з'являються кров'яні бурі згустки, частково виходять назовні. Це може бути ознакою відторгнення ендометрію, що є досить небезпечним патологічним процесом. При виношуванні плоду місячні йдуть рясно, як правило, короткими інтервалами. Такі виділення досить легко диференціювати від простих маткових кровотеч. Отже, ми з вами з'ясували, чи можуть йти місячні при вагітності. Відгуки фахівців вказують на те, що це є патологічним процесом, який потребує негайного лікарського втручання вже при появі перших симптомів.
Можуть йти місячні при вагітності: відгуки лікарів і жінок

Як відрізнити від простих місячних?

Багато жінок не знають про те, як відрізнити місячні під час вагітності від простих. Насамперед, слід зазначити, що звична менструація буде відрізнятися своєю особливістю, а також стабільністю циклу. Триває проста менструація від 3 до 7 днів. Якщо представниця прекрасної статі не планує зачаття, то вона повинна вести індивідуальний менструальний графік. При вагітності менструація відрізняється незначними виділеннями, хворобливістю, яка локалізується в нижній області живота, а також супроводжується внутрішнім дискомфортом. У разі незапланованого кровотечі скорочується час між виділеннями. У жінок починає розвиватися залізодефіцитна анемія. Крім того, при кров'янистих виділеннях може боліти голова, з'явитися слабкість, а також нудота, про що свідчать численні відгуки.
Чи можуть бути місячні при вагітності, ми з'ясували. Але які ж причини їх появи?
Можуть йти місячні при вагітності: відгуки лікарів і жінок

Причини місячних під час вагітності

Поява менструальної кровотечі в період вагітності на ранньому терміні є дуже тривожним знаком для майбутньої матері. Поява таких виділень може говорити про те, що жовте тіло матки починає відторгатися. Крім цього, подібний симптом не виключений при гормональних порушеннях, розвитку хвороб ендокринної системи у вагітних. Інші причини незначних кров'янистих виділень, які з'являються при вагітності, полягають в наступному:
  • Тривале застосування гормональних засобів.
  • Позаматкова вагітність.
  • Загибель ембріона.
  • Загроза викидня на ранньому терміні вагітності.
  • Місячні як ознака вагітності

    Що ще можна сказати про особливості місячних під час вагітності? Які відгуки з боку фахівців і пацієнток є щодо цього питання? Якщо під час вагітності у жінки йдуть місячні, то це також може бути планомірним періодом імплантації ембріона, не вважається якою-небудь патологією. Як правило, триває цей період 1-2 тижні. Під час цього не будуть спостерігатися які-небудь гормональні зміни в жіночому організмі. В майбутньому при незначних виділеннях, які не будуть припинятися, слід насторожитися, а також озвучити подібний симптом свого гінеколога. Ця ознака може вказувати на розвиток позаматкової вагітності.
    Можуть йти місячні при вагітності: відгуки лікарів і жінок
    Однак фахівці можуть передбачити і інші діагнози. Якщо представниця прекрасної статі ще не знає про свою вагітність, то мізерні місячні можуть бути явним симптомом цього. При цьому слід звернути увагу на те, що тест на вагітність в такій ситуації може дати помилковий відповідь. Фахівці це пояснюють коротким терміном вагітності, а також слабкою концентрацією статевих гормонів. У подібних ситуаціях необхідно вести контроль початку менструації, дочекатися її завершення, а потім здійснити ще один тест. Не виключається, що вдруге тест виявиться позитивним.

    Можлива небезпека

    Як вже говорилося раніше, основна причина появи місячних під час вагітності полягає у відторгненні плодових яєць. А цьому буде передувати порушення гормонального фону, розвиток гінекологічних захворювань, душевні потрясіння, фізичні навантаження. Якщо жінка впродовж тривалого часу відчуває сильний стрес, то збільшується ймовірність того, що на ранньому терміні вагітності у неї з'явиться менструація. Небезпека появи місячних під час вагітності може полягати в наступному:
  • Відшарування плодового яйця.
  • Рясна кровотеча, яка відрізняється прогресуючою анемією.
  • Загроза викидня на ранніх термінах, а також патологічні пологи у другому і третьому триместрі.
  • Позаматкова вагітність.
  • Погана спадковість.
  • Генетичне порушення ембріона.
  • Побутової і соціальний фактор.
  • Можуть йти місячні при вагітності: відгуки лікарів і жінок

    Відгуки з боку пацієнток

    Деякі жінки відзначають, що на третьому тижні вагітності у них кілька днів спостерігається менструація. Однак під час виношування дитини подібний симптом практично завжди є відхиленням. У більшості випадків жінок кладуть на збереження. При цьому слід зазначити, що паралельно з цим з'являється незначний біль у животі, зміна відтінку виділень на яскраво-червоний. Крім того, вагітні жінки часто спостерігають у себе кровотеча зі згустками. В більшості випадків це закінчується викиднем, якщо вони своєчасно не звертаються за допомогою до лікаря. На основі всього вищесказаного слід зробити висновок, що поява місячних на ранньому терміні вагітності часто є симптомом якогось відхилення. Щоб виключити можливі ускладнення, обов'язково зверніться за допомогою до свого гінеколога, який виявить причину, після чого призначить лікування.
Читайте також
Вагітна я?
Вагітна я?
Як зрозуміти, чи вагітна я? Цим питанням рано чи пізно задається кожна з нас. Сьогодні ми розповімо вам про достовірних і непрямих ознаках
Ознаки вагітності до місячних
Ознаки вагітності до місячних
Багато жінки з нетерпінням чекають чергової затримай, щоб підтвердити свої перші відчуття настання вагітності. Інші ж не помічають зовсім свого
Вагітність під час місячних - ознаки
Вагітність під час місячних - ознаки
Іноді розвивається при вагітності жінка може зіткнутися з неоднозначною ситуацією, коли у неї, як і раніше, починають йти місячні. Як визначити, що
Що потрібно знати про абортивних таблетках?
Що потрібно знати про абортивних таблетках?
Абортивні таблетки вважаються альтернативою хірургічному аборту. Даний метод переривання вагітності використовується термін до 7 тижнів з
Ознаки викидня на ранньому терміні
Ознаки викидня на ранньому терміні
Не рідкісними є випадки викиднів під час вагітності. Раннім викиднем називають викидень на терміні вагітності до 12 тижнів. У більшості випадків
Місячні при вагітності: ЧИ НЕБЕЗПЕЧНО ЦЕ?
Місячні при вагітності: ЧИ НЕБЕЗПЕЧНО ЦЕ?
Чи варто боятися появи місячних у період вагітності? Розповіді про те, що місячні з'являються навіть на пізніх ...