Все про вагітність, пологи
і виховання малюка
» » Як домовитися з лікарем про пологи, на якому терміні?

Як домовитися з лікарем про пологи, на якому терміні?

12-03-2019, 17:50
4267
0
Планування дитини та ведення вагітності - те, до чого майже всі жінки ставляться дуже уважно. Народити хочеться так, щоб потім не довелося з жахом згадувати час, проведений в стінах пологового будинку. І це цілком нормальне явище, особливо якщо пологи перші або раніше у дівчини був негативний досвід поводження в подібні установи. Сьогодні нам належить дізнатися, як домовитися з лікарем про пологи в тому чи іншому випадку. Наскільки це гарна ідея? Що вона гарантує? І чи є взагалі якісь гарантії при домовленості з лікарем?

Договір з лікарем: способи

Домовлятися з лікарем про пологи чи ні, кожна жінка вирішує для себе самостійно. У Росії нерідкі випадки, коли на породіль не звертали ніякої уваги довгий час навіть при переймах. Це величезна недбалість, але від неї ніхто не застрахований. Людський фактор може зіграти злий жарт! І в такі моменти проскакує думка про домовленості з лікарем.
Як домовитися з лікарем про пологи, на якому терміні?
Досягти її можна декількома способами. А саме:
  • через укладення договору на надання платних послуг у вибраному пологовому будинку;
  • самостійним зверненням до обраного фахівця.
  • Як домовитися з лікарем про пологи, потрібно визначитися заздалегідь. Далі розглянемо обидва варіанти розвитку подій, а також їх переваги та недоліки.

    Коли краще йти

    Але спочатку необхідно зрозуміти, коли краще звертатися до фахівця для того, щоб обговорити пологи. Це важливий момент для кожної породіллі. Зазвичай в декрет йдуть на тридцятого тижня вагітності. У цей момент доцільно почати підшукувати собі хорошого лікаря в пологовому будинку. І до 34-35 тижні цікавого положення можна домовитися про пологи. Деякі жінки роблять все заздалегідь. Наприклад, з 20-25-го тижня, особливо якщо існує ризик передчасних пологів. У будь-якому випадку, чим раніше дівчина піде домовлятися, тим краще. Але це не означає, що потрібно з першою звісточкою про успішне зачаття малюка бігти у пологовий будинок, краще зачекати хоча б до середини терміну.

    Право чи обов'язок?

    Потрібно домовлятися з лікарем про пологи? Деякі вважають, що це обов'язок кожної жінки. Але за законом це зовсім не так.
    Як домовитися з лікарем про пологи, на якому терміні?
    Рішення про домовленості щодо пологів - справа добровільна. Народжувати можна і з черговою бригадою пологового будинку. А значить, все залежить тільки від бажання і фінансових можливостей кожної родини.

    Що обговорюють

    Припустимо, жінка хоче народжувати з конкретним лікарем. Що їй робити? Потрібно йти домовлятися з обраним фахівцем.

    Найчастіше під час діалогу з відповідного питання сторони обговорюють:
  • вартість послуг;
  • необхідність кесаревого розтину (іноді вдається "випросити" позапланове КС або умовити прийняти природні пологи);
  • дату пологів;
  • бажання по стимуляції процесу;
  • переваги щодо анестезії;
  • доцільність партнерських пологів.
  • Насправді все простіше, ніж здається. Дівчина може просто повідомити фахівця свої бажання, а лікар вже буде думати, приймати пологи у пацієнтки за домовленістю чи ні.

    За контрактом

    Як домовитися з лікарем про пологи? Краще всього просто піти в обраний пологовий будинок і офіційно укласти з ним контракт на платні послуги. Це певний гарант, яким можна скористатися в самий відповідальний момент.
    Як домовитися з лікарем про пологи, на якому терміні?
    Оплативши вартість контракту, жінка, як правило, може вибрати:
  • лікаря, з яким народжувати;
  • тип пологів (партнерські або ні);
  • акушери та неонатологи (у деяких випадках).
  • Також жінка отримує індивідуальний пологовий зал. Найчастіше до нього "додається" палата підвищеної комфортності, розрахована на 2-3 чоловік. При необхідності можна також укласти контракт на платну палату високого рівня комфорту - вона одномісна, з окремим душем і туалетом. Дуже зручно!
    Важливо: додатково, як правило, починаючи з 37-38-го тижня вагітності, за жінкою буде спостерігати обраний нею лікар.

    Плюси і мінуси контракту

    Замислюючись над тим, як домовитися з лікарем про пологи, дівчата досить часто розглядають офіційне укладення контракту з пологовим будинком. Це найбільш просте і надійне рішення. Справа все в тому, що контракт - це офіційна папір. У ній буде прописано все, що належить жінці в пологах і після них. Крім того, практика показує, що наявність контракту на пологах - це гарант того, що породілля буде оточена увагою, а також буде народжувати з вибраними фахівцями. Вони зобов'язані приїхати в пологовий будинок у будь-який час навіть не в свою зміну на роботі.
    Як домовитися з лікарем про пологи, на якому терміні?
    Недолік тільки один - це вартість контракту. Вона іноді виявляється завищеною. Зате жінка може бути спокійна за пологи, вона не залишиться без уваги. Важливо: основна маса пологових будинків дозволяє укласти контракт з 35-го тижня вагітності, але можна спробувати зробити це раніше.

    Своїми силами

    Як домовитися з лікарем на пологи особисто? Зазвичай для цього необхідно:
  • Дізнатися, коли обраний фахівець перебуває у пологовому будинку. Також бажано уточнити номер його телефону.
  • Зателефонувати і домовитися про зустріч.
  • Прийти в пологовий будинок і повідомити, що хотілося б домовитися про пологи з обраним фахівцем.
  • Обговорити умови домовленості, а потім оплатити такі послуги.
  • Далі залишається тільки чекати, поки почнуться пологи. Подальші дії безпосередньо будуть залежати від домовленостей сторін.

    Особливості особистої домовленості

    Що говорити лікаря, коли домовляєшся про пологи, ми з'ясували. Але як вибрати, яким способом вирішувати поставлену задачу? Особиста домовленість на практиці обходиться дешевше офіційного контракту. Тільки це неофіційне дію. Якщо лікар трапиться добросовісний, він виконає всі умови домовленостей. В іншому випадку жінка залишається без яких-небудь гарантій.
    Як домовитися з лікарем про пологи, на якому терміні?
    Як правило, особисто домовлятися про пологи приходять "зв'язків" або до фахівця, у якого жінка вже народжувала. Але знову ж такий варіант не дає ніяких істотних гарантій. Лікар може не приїхати на пологи не в свою зміну, або жінка буде народжувати на тих же умовах, що і "бесплатники".

    Документи для договору

    Коли домовляєшся щодо пологів, лікар стимулює чи ні? Все залежить від того, про що саме домовилися сторони. Але стимуляція пологів - це не рідкість. На неї кожна породілля реагує по-різному. Фахівці ж кажуть, що краще уникати стимуляції родового процесу без гострої необхідності. Щоб укласти договір з лікарем, потрібно підготувати:
  • паспорт;
  • гроші;
  • обмінну карту з результатами аналізів.
  • Рекомендується також взяти з собою СНІЛС і медичний поліс. Якщо з жінкою на пологах буде супроводжуючий, до моменту початку родового процесу у нього повинні бути на руках довідки про відсутність захворювань (флюорограм, аналізи крові). Зрозуміло, на пологи контракт брати обов'язково. Інакше жінку можуть порахувати за "бесплатницу". І тоді пологи у неї будуть приймати на загальних підставах. Гроші за контракт може повернути, але не факт, що пологи з черговою бригадою пройдуть відмінно.

    Висновок

    Ми з'ясували, як домовитися з лікарем про пологи в Росії. З усього вищесказаного випливає, що краще всього робити це офіційно. Так жінка отримує хоч якісь гарантії.
    Як домовитися з лікарем про пологи, на якому терміні?
    Деякі принципово народжують з черговими бригадами - це їх вибір. Ніхто не може говорити, укласти чи породіллі контракт, домовлятися особисто з лікарем акушером або ж народжувати безкоштовно. Це рішення, яке залишається на розсуд кожної сімейної пари. Але на практиці саме домовленість про пологи в будь-якому її прояві - це психологічний комфорт і спокій для жінки.
Читайте також
Основні сорти кришталю та їх відмінності
Основні сорти кришталю та їх відмінності
Кришталь - хімічна сполука оксиду барію або оксиду свинцю зі склом. Даний матеріал застосовується для виготовлення різного посуду. Свинець збільшує
Причини передчасних пологів
Причини передчасних пологів
Чим краще догляд за жінкою під час вагітності, тим менше ризик передчасних пологів . Існує безліч різних чинників, що провокують передчасні
Анестезія пологів. Види анестезії
Анестезія пологів. Види анестезії
Коли виникає питання, як вибрати пологовий будинок , в якому жінка буде народжувати, питання анестезії грає не останню роль. ...
Пологи в Ізраїлі
Пологи в Ізраїлі
Пологи в Ізраїлі максимально безпечні і безболісні, а головна їх перевага - комфорт пацієнток. З моменту надходження в клініку ведеться
Як зробити пологи менш болючими?
Як зробити пологи менш болючими?
На жаль, у багатьох людей пологи асоціюються з сильним болем. У медицині нині використовують безліч знеболюючих препаратів, але у всьому світі Моз
Передчасні пологи: причини та поведінка вагітної
Передчасні пологи: причини та поведінка вагітної
Очікування народження дитини - радісна подія в житті жінки, але іноді виникає страх народити раніше покладеного терміну, а «скоріше» не хочеться