Все про вагітність, пологи
і виховання малюка
» » Дитячі малюнки на тему «Осінь»

Дитячі малюнки на тему «Осінь»

23-02-2015, 18:12
45904
0
Дитячі малюнки на тему «Осінь»
Велике місце в творчості займає малюковому дитячий осінній малюнок. Адже ця чудова пора року хоч і вважається часом занепаду, але встигає зарядити всіх позитивом завдяки яскравим фарбам листя і блакиті безкрайнього неба. Маленькі діти особливо сприйнятливі до мінливої природи і хочуть висловити свої спостереження у творчості.
Дуже популярні в садах і школах дитячі малюнки на тему «Осінній пейзаж», «Золота осінь», «Осінній ліс» і т. д., виконані олівцем або фарбами. Зовсім маленькі діти малюють ще не дуже акуратно і красиво, адже вони тільки вчаться змішувати фарби і правильно підбирати кольори для того, щоб зобразити пишність природи.
Якщо малюк ще не знає, як малювати дитячі малюнки на осінню тематику, то батькам варто йому трохи допомогти і згадати разом, якого кольору листочки вони бачили на прогулянці, а потім спробувати їх намалювати. Але не варто робити все за дитину, необхідно дозволити розвиватися без фантазії обмежувальних рамок «правильно»- «неправильно».
У дошкільних закладах традиційно влаштовуються виставки дитячих малюнків і поробок на тему «Осінь» . Таку експозицію можна влаштувати і у себе вдома. Це дуже допомагає розвитку образного мислення і зорової пам'яті малюка. Перед тим як приступити до творчого процесу, потрібно зробити оглядову екскурсію в ліс або найближчий сквер і наочно показати дитині всі принади цього часу року, а вже після отриманих вражень починати їх відображати на папері.

Дитячий малюнок «Осінь» фарбами


Малювання фарбами обожнюють всі малюки. Для роботи знадобиться гуаш або акварель, альбомний аркуш і пензлик. Старша дитина може сам імпровізувати, а маляті буде зрозуміліше і простіше, коли мама простим олівцем намалює контури майбутнього шедевра, а дитина самостійно розфарбує-яким кольором.
Є й інші способи малювання осінніх листочків за допомогою фарб. Для цього знадобляться безпосередньо самі листя і фарби. Листок забарвлюється з одного боку, і їм робиться відбиток на папері. Або навпаки - лист прикладається до основі і по контуру зафарбовується фарбами. Після цього залишається білий відбиток, який можна залишити в такому вигляді або зафарбувати на свій розсуд. Замість звичної пензлики для зручності користуватися губкою.

Дитячий малюнок «Осінній букет»


Ще один варіант для експозиції - класична ваза з різнокольоровими листям. Виконати малюнок можна фарбами та олівцями, а можна поєднати ці техніки або використовувати який-небудь неординарний метод. Наприклад, листя різної форми можна розкласти у формі букета, притиснувши зверху аркушем паперу. Потім за допомогою воскових крейд виявити контури і жилки кожного листка, для цього можна використовувати різні кольори. Самим останнім кроком буде ваза, її не варто малювати дуже яскравою і помпезною, щоб не відвернути уваги від самого букета.

Дитячі малюнки «Осінній ліс»


Старші діти, які вже знайомі з осінньою тематикою, можуть вже малювати більш складні композиції з великою кількістю деталей. Таким малюнком може стати осінній ліс, що переливається безліччю фарб. Коли дитина малює спонтанно, то можна провести своєрідний аналіз дитячих малюнків , адже вони можуть багато про що розповісти наглядовою батькам.
Застосування темних відтінків на декількох картинках поспіль, говорить про те, що дитину щось турбує, і він намагається це висловити похмурими фарбами. Психологія дитячого малюнка дуже цікава наука. Але не варто займатися нею самостійно і робити поспішні висновки. Якщо у дитини є проблеми, то розібратися в них допоможе дитячий психолог. А коригування поведінки здійснюється за допомогою все тієї ж арт-терапії.




Дитячі малюнки на тему «Осінь»

Дитячі малюнки на тему «Осінь»

Дитячі малюнки на тему «Осінь»

Дитячі малюнки на тему «Осінь»

Дитячі малюнки на тему «Осінь»

Дитячі малюнки на тему «Осінь»

Дитячі малюнки на тему «Осінь»

Дитячі малюнки на тему «Осінь»

Дитячі малюнки на тему «Осінь»
Читайте також
Осінь – малюнки дітей фарбами
Осінь – малюнки дітей фарбами
У залежності від часу року за вікном, батьки і педагоги намагаються прив'язати зміни в природі до занять і творчості дітей. Якщо дитина любить
Дитина малює чорними фарбами
Дитина малює чорними фарбами
Дуже часто батьки маленьких художників помічають, що дитина вибирає для своїх малюнків темні і навіть чорні тони. Чим пояснити таке явище, чи є це
Осінній пейзаж - дитячий малюнок
Осінній пейзаж - дитячий малюнок
Дитячі малюнки вражають своєю відвертістю і викликають, безсумнівно, одне лише розчулення. Осінньої деколи ідей для творчих задумів не злічити! Одним
Осінні малюнки для дитячого садка
Осінні малюнки для дитячого садка
Осінь не втомлюється вражати нас своїм багатством і красою! Скільки яскравих кольорів присутній в цій порі року. Неможливо втриматися, щоб з дитиною
Дитячі малюнки тварин
Дитячі малюнки тварин
Діти дуже люблять малювати. І всі хлопці люблять тварин, тому дитині завжди можна запропонувати зобразити улюблену тваринку. А малювати їх зовсім
Малюнки на різдвяну тему
Малюнки на різдвяну тему
Малюнки дітей завжди просякнуті дитячою безтурботністю і щирістю. На них завжди хочеться дивитися знову і знову. У новорічні свята можна