Все про вагітність, пологи
і виховання малюка
» » Як зробити з паперу замок?

Як зробити з паперу замок?

23-02-2015, 18:44
6738
0
Як зробити з паперу замок?
Кожному хлопчику хочеться відчути себе середньовічним лицарем, а допомагають у цьому іграшки. Мечі, фігурки воїнів, коні А що, якщо подарувати йому справжній замок з вежами, шпилями, потужними оборонними стінами? Зробити замок для дітей своїми руками можна з паперу, картону і з дерева. Робота ця трудомістка і копітка, але результатом і ви, і дитина залишитеся задоволені. В цьому майстер-класі ми докладно розповімо, як зробити гарний замок з паперу, щоб порадувати дитину цікавою виробом.
Нам знадобляться:

  • картон (можна використовувати картонні коробки);

  • туби від кухонних рушників або туалетного паперу

  • клей;

  • ножиці.



  • Створення замку з паперу слід почати з підготовки схеми окремих його модулів-блоків. Почнемо з зубчастих веж, які і надають картонного вигляд середньовічного замку. Для створення веж використовуйте туби. Спочатку зверху накресліть лінію підстави зубчиків, для чого відступивши від зрізу на один сантиметр. Після цього на однаковій відстані один від одного проведіть кілька вертикальних ліній. Щоб не заплутатися в тому, які елементи вирізати, заштрихуйте їх. Можете приступати до вирізання зубців. У нашому прикладі для створення веж замку використані туби з рулонів туалетного паперу. Якщо у вас туби від кухонних рушників, то їх слід вкоротити на 5-8 сантиметрів. Прикрасьте вежі, намалюйте вікна-бійниці.





  • Як зробити з паперу замок?

    Як зробити з паперу замок?






  • Тепер можна приступати до створення стін замку. З щільного картону слід вирізати чотири прямокутника (ширина 65 см, висота 9 сантиметрів). Але декорувати під камінь поки можна тільки три стіни. Нанесіть сіру фарбу, дочекайтеся висихання, а потім фломастером намалюйте камені довільної форми і розміру.

  • Як зробити з паперу замок?


  • За шаблоном, наведеним нижче, виріжте стулки воріт на четвертій стіні замку, роблячи надрізи тільки по пунктирною лінії. Ці ворота можна закривати і відкривати. Прикрасьте їх малюнком під дерево, намалюйте ковані петлі, а стіну навколо воріт декоруйте так само, як і інші стіни.





  • Як зробити з паперу замок?

    Як зробити з паперу замок?






  • Візьміть вежу-тубу і розділіть її окружність на чотири рівних по довжині дуги, відзначивши ці точки олівцем. Потім у двох сусідніх точках зробіть надрізи (65 сантиметра в довжину). Вони необхідні для з'єднання вежі з двома стінами замку. Аналогічним чином зробіть надрізи на інших вежах. Поєднавши чотири вежі з трьома стінами і четвертою стіною з воротами, ви отримаєте замок.





  • Як зробити з паперу замок?

    Як зробити з паперу замок?






  • Виріжте по шаблону з коричневого картону дах, фломастером намалюйте черепицю і прикріпіть на найвищу вежу. Такі дахи можна зробити і для інших веж. Можна прикрасити вежу прапорцем, прикріпленим до зубочистці. Виріб готова!






  • Як зробити з паперу замок?

    Як зробити з паперу замок?






    В якості основи, на якій буде стояти ваш замок з паперу, можна використовувати лист фанери або цупкого картону. Якщо ви плануєте використовувати виріб не тільки в якості елементу декору дитячої кімнати, то варто потурбуватися про її стійкості. Звичайний клей вам це не забезпечить. Краще зафіксувати кожне окреме будову з паперу за допомогою скотча, подклеив його з внутрішньої сторони.
    Що стосується декору замку, то можливості не обмежені. Найпростіший варіант - пофарбувати його за допомогою аерозольної фарби. Якщо ж ви хочете перетворити похмурий середньовічний замок в казкове королівство для маленької принцеси, то краще зробити його яскравим. Для цього використовуйте фарби різних кольорів для фарбування окремих паперових конструкцій. Можете розмістити у дворі замку фігурки тварин, маленькі пластмасові дерева і тд.
Читайте також
Букет троянд з кольорового паперу в мініатюрі. Покроковий майстер-клас
Букет троянд з кольорового паперу в мініатюрі. Покроковий майстер-клас
З кольорового паперу можна зробити чудовий букет троянд у мініатюрному форматі . Над їх виготовленням можна експериментувати, щоб в результаті
Новорічний олень. Як зробити своїми руками?
Новорічний олень. Як зробити своїми руками?
Серед різноманітних символів Нового Року, виробів своїми руками , які ми виготовляємо до улюбленого свята, особливо виділяється новорічний олень .
Об'ємні вироби з паперу
Об'ємні вироби з паперу
Цікаві та незвичайні вироби з паперу можна робити і об'ємними. Підключивши трохи уяви і фантазії, взявши на замітки деякі наші ідеї, можна придумати
Танк із сірникових коробок
Танк із сірникових коробок
Порожні коробки з-під сірників - прекрасний матеріал для реалізації дитячих творчих ідей. В умілих руках перетворюються у цікаві іграшки. У нашій
Як зробити їжачка з паперу?
Як зробити їжачка з паперу?
Діти дуже люблять майструвати вироби лісових жителів, і одними із самих забавних з них є їжачки. Зробити їжачка можна практично з будь-яких
Як зробити парашут з паперу?
Як зробити парашут з паперу?
Хто з нас у дитинстві не любив запускати з вікна парашутики? Захоплюються цим в більшій мірі хлопці, але й дівчата не відстають. Пропонуємо вам