Все про вагітність, пологи
і виховання малюка
» » Дитячі вироби до Великодня

Дитячі вироби до Великодня

24-02-2015, 19:08
5725
0
Дитячі вироби до Великодня
Якщо ви читаєте цю статтю, у вашій родині, швидше за все, шанують християнські традиції і відзначають велике свято Світлого Христового Неділі. Можливо, підростаюче покоління вже знайоме з великодніми традиціями і нарівні з дорослими готується до свята і відзначає його. А може бути, ви тільки збираєтесь розповісти дитині про Великодня, її сенс і пов'язаних з нею традиціях. У будь-якому випадку можна і потрібно долучати дитину до підготовки до цього великого світлого сімейного свята. І в цьому вам допоможуть зібрані в цій статті ідеї красивих виробів до свята Великодня, які ви можете зробити разом з дітьми.

Дитячі вироби до Великодня з яєць


Розпис яєць аквареллю
Перша і найголовніша великодня традиція, з якою ви познайомите (або вже познайомили) свого малюка - це звичай фарбувати яйця. Не будемо тут зупинятися на таких простих і практичних, «дорослих» способи фарбування яєць, як варіння з цибулевої лушпинням або шматочками кольорової тканини. А краще спробуємо долучитися разом з дитиною до ремесла художнього розпису великодніх яєць.
Поставте варитися на середньому вогні кілька яєць, тим часом підготуйте робоче місце для дитини: знадобляться акварельні фарби, склянка або банка з водою, кисті хорошої якості, підставка для яйця або звичайна чарка.
Дитячі вироби до Великодня


Яйця варяться 8 хвилин. Потім дорослий виймає одне з яєць з каструлі, насухо обтирає рушником і ставить у підставку або чарку. Тепер дитина може завдати на гаряче сухе яйце акварельну фарбу. Не забудьте пояснити маленькому художнику, що до яйцю можна торкатися тільки пензликом, інакше можна обпектися. Коли дитина закінчить розфарбовувати одну частину яйця, допоможіть йому повернути яйце не розфарбованої частиною вгору - це можна робити відразу, так як на гарячій шкаралупі акварель миттєво висихає і не розпливається. Тепер можна розписати другу половину яйця. Малюнок може бути будь-який: на скільки вистачить фантазії у вас і вашого юного художника - від простого орнаменту з крапок, смуг і хвилястих ліній до цілих портретів і пейзажів.

Розпис яєць перманентним маркером
Зварене і вже остигле яйце можна розписати дуже простим способом, що не вимагає великих витрат: за допомогою перманентних маркерів одного або декількох кольорів можна створювати на поверхні яєчної шкаралупи цілі декоративні шедеври.
Дитячі вироби до Великодня


Основа для декоративного яйця
Якщо ви з дитиною вирішили зробити пасхальне яєчко, придатний для тривалого зберігання, ми розповімо, як його підготувати.
Сире добре вимите з милом яйце потрібно проколоти вздовж наскрізь «циганської» голкою. Потім потрібно видути вміст яйця в стакан або інший посуд , добре промити тепер вже порожнє яйце під струменем води і обсушити його. Для міцності можна обклеїти яйце маленькими шматочками паперу за допомогою клею ПВА. Залишилося підготувати поверхню яйця до розпису або іншим способом прикраси: заґрунтувати її водоемульсійною фарбою або змішаної з клеєм ПВА гуашшю. Перед тим, як приступати до декорування яйця, переконайтеся, що грунт висох.




Дитячі вироби до Великодня

Дитячі вироби до Великодня

Дитячі вироби до Великодня






Обклеювання яйця бісером і не тільки
Можна не тільки розфарбовувати і розписувати яйце - можна обклеювати всю його поверхню намистинками, бісером, паєтками і навіть крупою і макаронами. Обклеюють зазвичай яйця, не призначені для вживання в їжу. Найкраще обклеїти таке яйце тонкими смужками двостороннього скотчу, а на нього вже можна наклеювати все, що завгодно. Подивіться, яке миле, «пухнаста» яйце можна зробити за допомогою дитячої вермішелі «зірочки» і червоної сочевиці.
Дитячі вироби до Великодня


Дитячі вироби до Великодня з паперу


1 Витинанки - великодні яйця з паперових мережив
Ними можна прикрасити гілочку верби або великодню листівку. Робляться витинанки так само, як новорічні сніжинки: прямокутник кольорового паперу складається вчетверо, вільні кути обрізаються по дузі, щоб в розкладеному вигляді вийшов овал, потім в отриманому складеному овалі вирізають круглі і довгасті отвори, трикутники, чотирикутники і інші візерунки.
Дитячі вироби до Великодня


Паперові квіти для паски
Спробуйте разом з дитиною відродити забуту стару традицію прикрашати паска штучними квітами.
Виріжте з кольорового паперу 2-3 або більше гуртків різного розміру. Зробіть по краях дрібні або великі зубчики-пелюстки. Потім потрібно скласти заготовки вчетверо, зробити отвір в центрі і нанизати їх у порядку від великих до дрібних на дріт (тільки не мідну), дерев'яну паличку або коктейльну трубочку. Серединку квітки можна зробити, розщепивши кінець палички або трубочки або нанизавши на дріт кульку пластиліну. Закріпити голівку квітки можна тим же пластиліном або скотчем. На стебло можна приклеїти листочок, вирізаний із зеленого паперу. Такі квіти в старовину встромляли прямо в святкову паску.
Дитячі вироби до Великодня
Читайте також
Аплікація «Тюльпан»
Аплікація «Тюльпан»
Створення аплікація з паперу - дуже цікаве заняття, яке обожнюють всі діти. Засобів для їх виготовлення потрібно небагато, а результат зазвичай
Вироби з кіндер яєць
Вироби з кіндер яєць
Коробочки з дитячих шоколадних яєць - благодатний матеріал для створення різноманітних дитячих виробів. Включивши уяву, можна створювати дивовижні
Вироби з паперу до Великодня
Вироби з паперу до Великодня
Великдень - улюблене дорослими і дітьми світле свято. Підготувати подарунки близьким і прикрасити будинок можна за допомогою нескладних виробів. Ми
Вироби з яєць своїми руками
Вироби з яєць своїми руками
Діти дуже люблять возитися з різними виробами. І матеріали для їх творчості можуть бути найрізноманітнішими. У нашій статті ми розповімо про
Вироби з пластиліну до Великодня
Вироби з пластиліну до Великодня
Великдень - велике християнське свято, і поки дорослі печуть паски і готують паски, дитину можна захопити створенням великодніх виробів з пластиліну.