Все про вагітність, пологи
і виховання малюка
» » Особливості європейських букетів з квітів

Особливості європейських букетів з квітів

29-12-2018, 18:19
513
0
Простотою і природністю відрізняються європейські букети. У них багато квітів, зелені, але мало різних аксесуарів. Для створення евробукета не використовують навіть фетровий упаковку. Досить його перев'язати стрічкою. Пропонуємо вам познайомитися з фото європейських букетів, їх особливостями. Адже в цих квіткових ансамблях поєднуються свіжість і елегантність.
Особливості європейських букетів з квітів

Характеристика евробукета

Основний ознака європейського букета - рівна кількість усіх його компонентів. Для таких композицій потрібен ретельний підбір кольорів. Особливе значення мають відтінки. Їх кількість не повинна перевищувати трьох тонів. Досвідчені флористи майстерно складають такі букетики. Будь-яка дівчина чи жінка буде рада цього вишуканого подарунка.


У евробукете об'єднані стиль, аранжування, габарити, техніка виконання майстром. Цей стиль спочатку з'явився в країнах Європи. Німецькі, голландські, французькі флористи поклали початок створенню подібних композицій. Вони рівномірно заповнювали простір між квітами, щоб виходив щільний і компактний букетик. Упаковку використовували в дуже малих розмірах. Евробукеты можуть мати округлу, пірамідальну, сферичну або трикутну конфігурацію. Якщо східне флористичне мистецтво вимагає строгих канонів для відтінків, то європейське лояльно в цьому плані. Довжина стебел і кут нахилу не грають великої ролі. Такі евробукеты прийнято встановлювати в вази набагато меншого розміру.
Особливості європейських букетів з квітів

Бідермейер - знаменитий евробукет

Найбільш виразними рисами характеризуються букети Бідермейер. У 19-му столітті їх складали заможні городяни, бюргери, буржуа. В ті часи був дуже модний стиль в мистецтві - бідермейер. У ньому змішувався романтизм з ампіром. Для нього були характерні прикраси із шовку, розкішного мережива, атласних стрічок. За допомогою спеціальної дроту подовжувалися стебла квітів. Серед натуральних елементів могли використовувати штучні вставки.


У 20-му столітті на зміну бидермейеру прийшли елегантні круглі букетики. Європейцям захотілося геометрично благородної лаконічності. Пишна урочистість з стрічками, намистом, манжетками відійшла на другий план і стала актуальна тільки для весілля.
Особливості європейських букетів з квітів

Вази, коробки, тарілки для букетів

Для популярних сьогодні європейських букетів використовують плоскі тарілки, маленькі вазочки самих вигадливих форм, круглі кольорові картонні коробки. Найчастіше в них формують кулясті і напівсферичні композиції, властиві німецької флористики. Для голландських композицій характерно поєднання більш ніж трьох відтінків і напівсферична і пірамідальна конфігурація.
Особливості європейських букетів з квітів

Пірамідальні букети в європейському стилі

Французькі флористи люблять піраміди з квітів. Вони потребують точного розрахунку. Спочатку формують основну вісь композиції, а потім укладають квіти з самими довгими стеблами. Після цього приступають до оформлення горизонтальних ліній. У французькому букетику також багато яскравих фарб і відтінків, квітів різних сортів. Евробукетики відрізняються демократичною ціною. Витончений букет стане підтвердженням гарного смаку і тонкого почуття стилю. Приводів для придбання таких композицій безліч: день народження, випускний, побачення.
Особливості європейських букетів з квітів

Назви для європейських букетів з квітів

Ці назви найчастіше пов'язані з відомими європейськими місцями. Дуже часто композиції називають на честь знаменитих міст. Так, можна зустріти назви "Венеція", "Марсель", "Портофіно", "Ніцца". Чи Не правда, романтично? В таких назвах укладено не тільки настрій, але і цілий світ образів. Якусь французьку безтурботність може висловити букет під назвою "Ліон". Для нього підійде ніжно-біла, кремова і зелена гама з незвичайними декоративними рослинами. Часто флористи використовують для оформлення озотамнус, вібурнум, коробочки лотоса, бавовняні кошики. Найулюбленішими квітами для оформлення таких композицій є, звичайно ж, трояндочки. Найчастіше - дрібні.
Особливості європейських букетів з квітів
Дуже привабливим букетом, передає сонячний настрій французького міста, стане "Ніцца". У нього можна включити гіацинти, нарциси, білі гвоздички. Такий весняний букетик відмінно підійде для подарунка коханій на 8 березня. Гарячий іспанський темперамент, справжню глибину почуттів передасть букет під назвою "Барселона". Як його головних компонентів вибирають темно-вишневі троянди. Їх доповнюють ніжно-рожевими півоніями і темно-зеленим листям салала. Пристрасним дівчатам підійде така композиція. Зовсім іншим характером можна наділити букет "Венеція". У нього часто включають біло-рожеву палітру, в якій міститься романтична атмосфера самого незвичайного італійського міста. Європейський стиль у флористиці стає все більш популярним. Він радує людей своєю практичністю, красою, універсальністю. Варіантів виконання таких букетів існує величезна кількість!
Читайте також
Як зробити троянду з фольги: майстер-клас
Як зробити троянду з фольги: майстер-клас
Квіти — це, звичайно, чудово, особливо заворожує чарівний букет троянд. Тільки от живі квіти не так довговічні, як хотілося б, вони швидко
Евкаліпт в букеті на будь-який вибір.
Евкаліпт в букеті на будь-який вибір.
"Евкаліпт" в перекладі з грецької означає "красивий" і "закритий". Форма листків евкаліпта досить незвичайна. Вона може бути круглої, витягнутої або
Світ-дизайн, що це таке? Приклади новорічних композицій
Світ-дизайн, що це таке? Приклади новорічних композицій
Можливо, ви вже чули словосполучення «світ-дизайн», але що це таке, все ще не знаєте. Насправді цим красивим виразом називають недавно стали
Текстильна брошка - красиве і просте прикраса
Текстильна брошка - красиве і просте прикраса
Брошка - це декоративна композиція або ювелірний виріб, який можна прикріпити до одягу за допомогою шпильки. Вони можуть бути будь-якої форми, але
Букет троянд з кольорового паперу в мініатюрі. Покроковий майстер-клас
Букет троянд з кольорового паперу в мініатюрі. Покроковий майстер-клас
З кольорового паперу можна зробити чудовий букет троянд у мініатюрному форматі . Над їх виготовленням можна експериментувати, щоб в результаті